Παιδικη Προστασια

Ενισχυση του ΠρογραμματοΣ «Ο ΔεσμοΣ Προσφερει Ζεστασια»

ΔεσμοΣ

2015

Ο Δεσμός είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που, από την ίδρυσή του το 2012, στοχεύει στην ανακούφιση ανθρωπιστικών και κοινωνικών αναγκών και στη δημιουργία βιώσιμων δικτύων αλληλεγγύης μέσω της αποτελεσματικής αξιοποίησης πλεονάσματος από τον ιδιωτικό τομέα, την κοινωνία καθώς και πολλούς οργανισμούς και φυσικά πρόσωπα. Στο πλαίσιο της δράσης του πραγματοποίησε για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά», σκοπός του οποίου είναι η παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας, ιδρύματα και σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Οι δικαιούχοι φορείς επιλέγονται μετά από αξιολόγηση πληροφοριών αναφορικά με τις πραγματικές ανάγκες τους και βάσει μια σειράς κριτηρίων που περιλαμβάνουν ενδεικτικά, την ετήσια κατανάλωση, τον αριθμό επωφελούμενων, άλλες πηγές χρηματοδότησης του φορέα κ.ά..

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την οργάνωση και υλοποίηση του προγράμματος παρέχοντας οικονομική υποστήριξη και καλύπτοντας βασικά λειτουργικά έξοδα. Με την υποστήριξη και συνεργασία του Ιδρύματος, τον χειμώνα του 2014-2015 ο Δεσμός πραγματοποίησε ανεφοδιασμούς σε 18 μη κερδοσκοπικούς φορείς παιδικής προστασίας, βελτιώνοντας σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης συνολικά 716 ανθρώπων. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ο Δεσμός Προσφέρει Ζεστασιά», πραγματοποίηθηκαν 53 ανεφοδιασμοί σε φορείς κοινωνικής πρόνοιας και σχολεία σε όλη την Ελλάδα, με το συνολικό αριθμό των ωφελούμενων φορέων να φτάνει τους 3.376 φορείς. 

Βασιλίσσης Σοφίας 69

11521 Αθήνα

info@desmos.org

Τηλ.: 210 81 19 365

www.desmos.org

 

menuShadow