Παιδικη Προστασια

Ενισχυση Παιδιατρειου για ευπαθειΣ κοινωνικα ομαδεΣ 

PRAKSIS

2015

Η PRAKSIS είναι μη κυβερνητική οργάνωση με πεδίο δράσης την προστασία κοινωνικά ευπαθών ομάδων και την άμεση καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού τους, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. 

Στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση εγκαινίασε παιδιατρικό τμήμα, το οποίο ήλθε να ενταχθεί στην ήδη υπάρχουσα δομή του Πολυϊατρείου που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια η οργάνωση στο κέντρο της Αθήνας. Μέσω του Παιδιατρείου παρέχεται στο παιδί και την οικογένειά του ένα προστατευτικό δίχτυ το οποίο, εκτός από την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, περιλαμβάνει εμβολιασμό, συμβουλευτική σε κοινωνικά, οικογενειακά και προνοιακά θέματα αλλά και την παραπομπή σε δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την πολύτιμη αυτή πρωτοβουλία, καλύπτοντας μέρος των δαπανών για τη λειτουργία του ιατρείου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Στο παιδιατρικό τμήμα του Πολυϊατρείου πραγματοποιείται παιδιατρική εξέταση, θεραπευτική αντιμετώπιση οξέων περιστατικών, παρακολούθηση χρόνιων περιστατικών καθώς επίσης και εξέταση για έκδοση ατομικών δελτίων υγείας για τους μαθητές. Παράλληλα, γίνεται προγραμματισμός εμβολιασμών με μηνιαία συχνότητα.

Κεντρικά Γραφεία

Στουρνάρη 57

10432 Αθήνα

Τηλ.: 210 52 05 200

Fax: 210 52 05 201

info@praksis.gr

www.praksis.gr

menuShadow