Παιδικη Προστασια

Ενημερωτικο φυλλαδιο για την ασφαλεια των παιδιων μεσα στο νερο 

Αντιμετωπιση Παιδικου ΤραυματοΣ

2015

Το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος συστάθηκε το 1995 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και γονέων, στοχεύοντας να συμβάλλει στη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, καθώς επίσης στην αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες του οργανισμού ποικίλλουν και εκτείνονται από ομιλίες και παρουσιάσεις σε σχολεία για την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με το ζήτημα των παιδικών τραυματισμών μέχρι την εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνεργασία με την Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, δημιούργησε ενημερωτικό φυλλάδιο με τίτλο «Το κολύμπι σώζει ζωές» το οποίο παρέχει πληροφορίες για την ασφάλεια των παιδιών μέσα στο νερό. Ο πνιγμός αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη συχνότερη μεταξύ παιδιών ηλικίας ενός μηνός έως 14 ετών. Όσον αφορά το μεγάλο αριθμό παιδικών πνιγμών που καταγράφονται στην Ευρώπη και διεθνώς, ανάμεσα στις κύριες αιτίες συγκαταλέγονται η σχετική αδυναμία εκτίμησης του κινδύνου που ελλοχεύει στο νερό, η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τους κανόνες ασφάλειας και τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να λαμβάνονται σε υδάτινο περιβάλλον. Το φυλλάδιο διανέμεται σε σχολεία, αθλητικούς ομίλους και στο πλαίσιο σχετικών ενημερωτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει το Σωματείο.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο.  

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι πνιγμοί στην Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση. Στην Ελλάδα παρατηρούνται, κατά μέσο όρο, 300 περιστατικά πνιγμού. Από το σύνολο των θυμάτων το 77% είναι άνδρες, το 23% γυναίκες και το 15% παιδιά και έφηβοι.

Γυθείου 1Α

15231 Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 67 41 933

Fax: 210 67 43 950

info@pedtrauma.gr

www.pedtrauma.gr

menuShadow