Παιδικη Προστασια

Εκστρατεια του Συμβουλιου τηΣ ΕυρωπηΣ στην Ελλαδα για τον τερματισμο τηΣ σεξουαλικηΣ κακοποιησηΣ των παιδιων

Κοινωνικη Οργανωση «Αγαπη»

2015

Σύμφωνα με στοιχεία, 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη έχουν πέσει θύματα κάποιας μορφής σεξουαλικής βίας, η οποία μπορεί να πάρει πολλές μορφές: σεξουαλική κακοποίηση μέσα στον οικογενειακό κύκλο, παιδική πορνογραφία και πορνεία, διαφθορά, προσέγγιση μέσω Διαδικτύου και σεξουαλική επίθεση από συμμαθητές.

Η εκστρατεία ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ που συντονίζεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης έχει δύο βασικούς στόχους: α) να επιτύχει την υπογραφή, επικύρωση και εφαρμογή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση και τη Σεξουαλική Κακοποίηση, η οποία προβλέπει την ποινικοποίηση όλων των μορφών σεξουαλικής κακοποίησης και τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την εκπαίδευση ατόμων που εργάζονται με παιδιά αλλά και τα ίδια τα παιδιά για το θέμα, παρέχοντας ενημέρωση σχετικά με τους κινδύνους καθώς και τις μεθόδους προστασίας, και β) να εξοπλίσει τα παιδιά, τις οικογένειες, τους φροντιστές και τις κοινωνίες γενικότερα με τη γνώση και τα εργαλεία για την πρόληψη και καταγγελία της σεξουαλικής βίας κατά των παιδιών, αυξάνοντας έτσι την ευαισθητοποίηση για την έκτασή της.

Στο πλαίσιο αυτό το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση κάλυψε τα κόστη αναπαραγωγής σχετικού ενημερωτικού υλικού, συγκεκριμένα της σύντομης ταινίας κινουμένων σχεδίων "Το Μυστικό της Νίκης", και της διανομής του πανελλαδικά μέσω θεσμικών φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Εκπαίδευσης, αθλητισμού κλπ.

Δείτε παρακάτω την ταινία κινουμένων σχεδίων "Το Μυστικό της Νίκης":

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Υπολογίζεται πως στο 70% με 85% των περιπτώσεων παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης ο θύτης είναι άτομο που το παιδί γνωρίζει και εμπιστεύεται.

Εγνατίας 121

54635 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 2310 203 202

Fax: 2310 203 865

info@koagapi.gr

www.koagapi.gr

menuShadow