Παιδικη Προστασια

ΔρασειΣ ΚαλλιτεχνικηΣ ΑπασχολησηΣ  Παιδιων 

Σχεδια - Κεντρο ΠαιδαγωγικηΣ και ΚαλλιτεχνικηΣ ΕπιμορφωσηΣ

2015

Το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης «Σχεδία» ιδρύθηκε το 1987 με σκοπό την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στην προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Προς επίτευξη αυτού, ο Οργανισμός υλοποιεί στοχευμένες δράσεις και προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τη στήριξη, ενθάρρυνση και εκπαίδευση γονέων και παιδιών, αξιοποιώντας την καλλιτεχνική έκφραση και τον πειραματισμό ως μέσα κοινωνικής ενσωμάτωσης. Το 2005, η Σχεδία ίδρυσε το Διαπολιτισμικό Κέντρο Καλλιτεχνικής Απασχόλησης του Δήμου Ελευσίνας, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα με τη συμμετοχή περίπου 100 παιδιών κάθε χρόνο.

 

Το Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης  «Σχεδία» στο πλαίσιο ευρύτερης κοινωνικής παρέμβασης στην περιοχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού μέσω της τέχνης και της εκπαίδευσης, υλοποίησε το 2015 με τη στήριξη του Ιδρύματος Λάτση δράσεις καλλιτεχνικής απασχόλησης  παιδιών σε σχολεία της Δραπετσώνας,  στις οποίες συμμετείχαν συνολικά 530 παιδιά. Επρόκειτο για σύντομα εργαστήρια εικαστικής και θεατρικής έκφρασης που αποσκοπούσαν να ευαισθητοποιήσουν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στο ζήτημα της καλλιέργειας της δημιουργικότητας σε κλίμα ελευθερίας και ασφάλειας με απώτερο στόχο την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

 

Ως αποτέλεσμα, αυτή τη στιγμή λειτουργεί στη Δραπετσώνα μόνιμο διαπολιτισμικό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο για Παιδιά με  βασικούς χρηματοδότες την φιλανθρωπική οργάνωση  Hellenic Hope και τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, στο οποίο συμμετέχουν σε σταθερή βάση 45 παιδιά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Ο οργανισμός Σχεδία – Κέντρο Παιδαγωγικής και Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης είναι μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού, Eurochild.

Καΐρη 23

17122 Νέα Σμύρνη

Τηλ./Fax: 210 32 18 590

schedia@otenet.gr

www.schedia-art.gr

menuShadow