Παιδικη Προστασια

Παιδιατρειο

PRAKSIS

2014

Το έργο της ανεξάρτητης μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης, Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας) στοχεύει στον περιορισμό του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού και την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, η οργάνωση εγκαινίασε, με την αποκλειστική στήριξη του Ιδρύματος, παιδιατρικό τμήμα, το οποίο ήλθε να ενταχθεί στην ήδη υπάρχουσα δομή του Πολυϊατρείου που λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια η οργάνωση στο κέντρο της Αθήνας (οδός Παιωνίου 5). 

Μέσω του Παιδιατρείου παρέχεται στο παιδί και την οικογένειά του ένα προστατευτικό δίχτυ το οποίο, εκτός από την πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, περιλαμβάνει εμβολιασμό, συμβουλευτική σε κοινωνικά, οικογενειακά και προνοιακά θέματα αλλά και την παραπομπή σε δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές υγείας, όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συνεχίζει για δεύτερη χρονιά τη στήριξη αυτής της πολύτιμης πρωτοβουλίας, καλύπτοντας μέρος των δαπανών για τη λειτουργία του ιατρείου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τον απολογισμό του πρώτου χρόνου λειτουργίας.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο Παιδιατρείο πραγματοποιήθηκαν 2.760 πράξεις πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας για περίπου 1.800 παιδιά, ηλικίας από ενός έως έντεκα ετών, από την Ελλάδα, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, την Αλβανία, τη Συρία και άλλες χώρες.

Κεντρικά Γραφεία

Στουρνάρη 57

10432 Αθήνα

Τηλ.: 210 52 05 200

Fax: 210 52 05 201

info@praksis.gr

www.praksis.gr

menuShadow