Παιδικη Προστασια

ΕξοπλισμοΣ ΤμηματοΣ Επειγοντων Περιστατικων για το Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο Εβρου στην Αλεξανδρουπολη

Αντιμετωπιση Παιδικου ΤραυματοΣ

2014

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1995 από ομάδα ιατρών και γονέων με σκοπό τη μείωση των ατυχημάτων στα παιδιά και την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών. Από το 2010, το Σωματείο μεσολαβεί για να δημιουργηθούν Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Δημόσια Νοσοκομεία, όπου το τραυματισμένο παιδί εισάγεται κατευθείαν και σταθεροποιείται χωρίς να χάνεται πολύτιμος χρόνος ψάχνοντας τον αρμόδιο γιατρό ή Τμήμα.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση κάλυψε το κόστος αγοράς του απαραίτητου εξοπλισμού για τη λειτουργία του πέμπτου ΤΕΠ  στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Ο εξοπλισμός αυτός είναι συμβατός με τον υπόλοιπο ιατρικό εξοπλισμό της μονάδας τραύματος, εντατικής θεραπείας και επειγόντων περιστατικών και κρίνεται απαραίτητος ώστε να διαχωρίζονται τα μηχανήματα των ενηλίκων από αυτά που χρησιμοποιούνται για παιδιά και νεογνά, δημιουργώντας, έτσι, μια αυτόνομη μονάδα αντιμετώπισης τραύματος αποκλειστικά για παιδιατρικά περιστατικά.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 χάνουν τη ζωή τους και 3.000 μένουν ανάπηρα, αριθμός τεράστιος σε μια χώρα με πληθυσμό 10,5 εκατομμυρίων.

Γυθείου 1Α

15231 Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 67 41 933

Fax: 210 67 43 950

info@pedtrauma.gr

www.pedtrauma.gr

menuShadow