Παιδικη Προστασια

Ανακαινιση κτηριου

Κεντρο ΑγαπηΣ ΕλευσιναΣ

2014

Τη ριζική αναμόρφωση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών χώρων του «Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας» χρηματοδότησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση με τη συμμετοχή του Ιδρύματος Hellenic Hope. Στόχος ήταν ο εκσυγχρονισμός και των τριών ορόφων του κτηρίου ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές, λειτουργικό αλλά κυρίως ευχάριστο περιβάλλον εργασίας, μελέτης και δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά, το προσωπικό και τους εθελοντές.

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ιδρύθηκε το 1964 από τον πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Πυρουνάκη, με σκοπό να παρέχει υποστήριξη στις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς οικογένειες του Δήμου Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας-Ειδυλλίας. Στο κτίριο του Κέντρου, τη Φιλική Φωλιά, έρχονται καθημερινά μετά το σχολείο 160-200 παιδιά με καταγωγή από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Ρωσία, τη Ρουμανία και την Τουρκία. Στα παιδιά παρέχεται μεσημεριανό γεύμα και στη συνέχεια απασχολούνται σε ποικίλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν χειροτεχνίες, κατασκευές, βιωματικά παιχνίδια και συζητήσεις. Επίσης, σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες της περιοχής, παρακολουθούν μαθήματα πιάνου, κιθάρας, αρμονίου, ρυθμικής γυμναστικής, ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικών υπολογιστών και ενισχύονται στα μαθήματα του σχολείου τους, ενώ, παράλληλα, επιδίδονται σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϋ, πινγκ-πονγκ, συμμετέχουν σε ομάδες χορωδίας, θεάτρου και κεραμικής και επισκέπτονται κάθε μήνα μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκα και θέατρα.

Για το σχετικό δελτίο τύπου δείτε εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Περισσότεροι από 70 εθελοντές καθημερινά οργανώνουν και πραγματοποιούν εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα, αναλαμβάνουν την ενίσχυση των παιδιών στα μαθήματα του σχολείου, την προετοιμασία του φαγητού και ολές τις ανάγκες τις κουζίνας καθώς και της καθαριότητας του χώρου.

Περικλέους 13

19200 Ελευσίνα

Τηλ.: 210 55 43 186

Fax: 210 55 43 477

kentroag@yahoo.gr

www.kentroagapis.gr

menuShadow