ΕθελοντισμοΣ & ενδυναμωση ΜΚΟ

Υποστηριξη Επαγγελματικου Σωματειου  

ΣυνδεσμοΣ Κοινωνικων Λειτουργων ΕλλαδοΣ

2015

Ο ΣΚΛΕ - Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος είναι μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 1955 και αποτελεί επίσημα αναγνωρισμένο επαγγελματικό και επιστημονικό σωματείο, εκπροσωπώντας πανελλαδικά πάνω από 5.000 κοινωνικούς λειτουργούς. Σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, το Σωματείο συμμετέχει ενεργά στη μελέτη και διαδικασία αντιμετώπισης των κοινωνικών προβλημάτων, επιδιώκοντας την εφαρμογή των αρχών της Κοινωνικής Εργασίας, και στην πληροφόρηση της κοινής γνώμης σχετικά με το επάγγελμα του κοινωνικού λειτουργού. Στην πλούσια δραστηριότητα του ΣΚΛΕ περιλαμβάνονται η διοργάνωση συνεδρίων, ημερίδων, διαδικτυακών σεμιναρίων και επιστημονικών μελετών με στόχο την υπεράσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών δικαιωμάτων των Κοινωνικών Λειτουργών και την προώθηση ζητημάτων κοινωνικής πολιτικής.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συνεισφέρει στην κάλυψη βασικών επιχειρησιακών και λειτουργικών εξόδων του Σωματείου, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας και των δραστηριοτήτων του στο επιστημονικό και κοινωνικό πεδίο. Στο πλαίσιο της χρηματοδότησης, το Σωματείο προχώρησε στη δημιουργία ιστότπου για τη φιλοξενία της Επιθεώρησης Κοινωνικών Ερευνών "Κοινωνική Εργασία", που εκδίδεται από το 1986.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Διασύνδεσης του Τ.Ε.Ι. Κρήτης, ο κατεξοχήν χώρος απορρόφησης των κοινωνικών λειτουργών στην Ελλάδα είναι οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.). 

Τοσίτσα 19

10683 Αθήνα

Τηλ.: 210 8834818

Fax: 210 8827071

info@skle.gr

www.skle.gr

menuShadow