ΕθελοντισμοΣ & ενδυναμωση ΜΚΟ

Υποστηριξη του Διαγωνισμου «ΠροορισμοΣ: Αλλαγη. ΝεεΣ ΛυσειΣ για την Ελλαδα»  

Ashoka ΕλλαδοΣ

2014

Η Ashoka Ελλάδος είναι μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας της Ashoka και ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2014, με στόχο τη δραστηριοποίηση στο πεδίο της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ως φορέας καινοτομίας και κοινωνικής αλλαγής. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία (Hellenic Initiative), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, τη Boehringer Ingelheim Hellas και τη SAP Hellas, η Ashoka Ελλάδος διενήργησε ένα online διαγωνισμό για την ανάδειξη καινοτόμων λύσεων που έχουν στόχο την κοινωνική αλλαγή στην Ελλάδα, μέσω της πλατφόρμας Ashoka Changemakers.org. Σε καθεμιά από τις 4 κατηγορίες του διαγωνισμού επιλέχθηκε 1 νικήτρια ομάδα, με βάση τα κριτήρια της καινοτομίας, του κοινωνικού αντίκτυπου και της βιωσιμότητας του έργου της.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στήριξε τους 2 νικητές του διαγωνισμού xorafaki.gr και Brace, στις κατηγορίες «Ενδυνάμωση της κοινοτικής ανάπτυξης μέσα από περιβαλλοντικές λύσεις» και «Στήριξη για υγιή και ενεργά γηρατειά» αντίστοιχα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η Ashoka φέρει το όνομα του Ashoka, Ινδού ηγέτη που ενοποίησε την Ινδία τον 3ο αι. π.Χ., αποκηρύσσοντας τη βία και αφιερώνοντας τη ζωή του στην κοινωνική ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη.

ashokagreece@ashoka.org

www.greece.ashoka.org

menuShadow