ΕθελοντισμοΣ & ενδυναμωση ΜΚΟ

Συνεδριο για τον Εθελοντισμο "No more change. Transformation"

GloVo (Global Volunteers)

2014

Η GloVo (Global Volunteers) είναι μια παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών με στόχο την κινητοποίηση των νέων προκειμένου να συμβάλλουν στην κοινωνική, πολιτιστική, περιβαλλοντική και οικονομική αλλαγή, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες τους. Για δεύτερη συνεχή χρονιά διοργανώνει το τριήμερο συνέδριο GloVo.Con με τίτλο «No more change. Transformation». Πρόκειται για ένα συνέδριο εκπαίδευσης στον εθελοντισμό και την κοινωνική δραστηριοποίηση, το οποίο έλαβε χώρα στο Impact Hub Athens. Μέσα από ομιλίες και εθελοντικές δράσεις, όπως η ανάπλαση δημόσιων χώρων, η παροχή βοήθειας σε αστέγους κ.ά., οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω τις δεξιότητές τους και να μάθουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις αξιοποιήσουν προς όφελος της κοινωνίας.

Το Ίδρυμα στήριξε τη διεξαγωγή του συνεδρίου, ενθαρρύνοντας μια πρωτοβουλία που φέρνει τους νέους πιο κοντά στον εθελοντισμό. 

Δείτε εδώ το σχετικό φυλλάδιο.

Δείτε σύντομο βίντεο του GloVo από την περσινή διοργάνωση:

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Mόνο το 4% του πληθυσμού στην Ελλάδα συμμετέχει σε εθελοντικές δράσεις. 

Στη δίχρονη πορεία της GloVo, παρατηρήθηκε απουσία εθελοντών με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία. Έτσι ξεκίνησε το GloVo.4all, προκειμένου να ενσωματώσει όλα της μέλη της κοινωνίας, κάνοντας τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η GloVo προσβάσιμες σε όλους.

Κλεισόβης 8

10677 Αθήνα

Τηλ.: 210 34 50 606

hi@glovo.com.gr

glovo.com.gr

menuShadow