Επισιτιστικη ασφαλεια

Πρόγραμμα "Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Είναι Kαθήκον Mας II»"

Συνεργασια για την υλοποιηση προγραμματοΣ σιτισηΣ

Τραπεζα Τροφιμων - Ιδρυμα για την Καταπολεμηση τηΣ ΠειναΣ

2012

Η ελληνική «Τράπεζα τροφίμων- Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας» ιδρύθηκε το 1995 με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου. Η πρώτη Τράπεζα Τροφίμων ιδρύθηκε στο Φοίνιξ της Αριζόνα των Η.Π.Α. το 1967 και η ιδέα επεκτάθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη. Είναι κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα (Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου) και έχει ως αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Τα προϊόντα που διοχετεύει στους συνεργαζόμενους με αυτή φορείς προέρχονται από βιομηχανίες. Πρόκειται για προϊόντα που, ενώ είναι κατάλληλα για κατανάλωση, δεν είναι εμπορεύσιμα είτε λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης είτε λόγω λάθους ή αλλαγής στη σύνθεση ή τη συσκευασία. Η Τράπεζα Τροφίμων τα παραλαμβάνει και τα προωθεί σε ιδρύματα που έχουν περιορισμένους πόρους καθώς και σε συσσίτια απόρων.

Η Τράπεζα Τροφίμων συνεργάζεται με το Κοινωφελές  Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση για επιμέρους δράσεις επισιτιστικής βοήθειας που αποτελούν βασικό πυλώνα του έκτακτου προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης «Είναι Καθήκον Μας». Υλοποιούνται με τη σύμπραξη κοινωφελών ιδρυμάτων, Ιερών Μητροπόλεων και Ενοριών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θεσμικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας και περίθαλψης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σήμερα λειτουργούν 247 τράπεζες τροφίμων σε 21 ευρωπαϊκές χώρες και ανήκουν στην «Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Τραπεζών Τροφίμων (FEBA)».

Λεωφόρος Κρυονερίου 124

14568 Κρυονέρι

Τηλ.: 210 62 20 025, 210 62 20 059

Fax: 210 62 21 316

traptrof@otenet.gr

www.traptrof.gr

menuShadow