Επισιτιστικη ασφαλεια

Πρόγραμμα "Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Είναι Kαθήκον Mας II»"

Προγραμμα επισιτιστικηΣ βοηθειαΣ για την ενισχυση απορων οικογενειων

ΕνοριακοΣ ΙεροΣ ΝαοΣ Αγιου Ευθυμιου Κερατσινιου

2012

Ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου έχει πολύχρονη φιλανθρωπική δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με επίκεντρο της εγχώριας δραστηριότητάς του τη στήριξη των άπορων οικογενειών που διαμένουν στην ενορία και συγκεκριμένα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

Υπηρετώντας αυτό το σκοπό, έθεσε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2012, με τη σύμπραξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Τράπεζας Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας διετούς διάρκειας, με στόχο την ενίσχυση 60 οικογενειών της περιοχής που βρίσκονται σε ένδεια. Τα πακέτα διανέμονται μηνιαίως κατ’ οίκον από εθελοντές σε οικογένειες άπορες, πολύτεκνες ή μονογονεϊκές, λαμβάνοντας υπόψιν τα τυχόν προβλήματα υγείας μελών της κάθε οικογένειας. Επιπλέον, η εκκλησία, με την καθημερινή εργασία 30 εθελοντών λειτουργεί κοινωνικό παντοπωλείο, ιματιοθήκη και κατάστημα τα έσοδα του οποίου διατίθενται για την ενίσχυση του έργου της.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Ο Ιερός Ναός Αγίου Ευθυμίου συγκεντρώνει και αποστέλλει δύο φορές το χρόνο ρούχα και υποδήματα σε Ιεραποστολή της Μαδαγασκάρης.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος και με τη βοήθεια 12 εθελοντών, η εκκλησία μοίρασε γραφική ύλη σε περίπου 230 μαθητές της περιοχής για το σχολικό έτος 2012 - 2013.

Βύρωνος 77 & Αγίου Ευθυμίου

18755 Κερατσίνι

Τηλ.: 210 40 06 985

mail@ag-efthimios-ker.gr

www.ag-efthimios-ker.gr

menuShadow