Επισιτιστικη ασφαλεια

Υποστηριξη των προγραμματων «Μπορουμε στο σχολειο» και «Μπορουμε στο χωραφι» 

Μπορουμε Saving Food - Saving Lives

2015

Το Μπορούμε είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2012 με στόχο την αντιμετώπιση της σπατάλης του φαγητού που περισσεύει και την αξιοποίησή του για κοινωφελή σκοπό. Λειτουργεί ως κόμβος επικοινωνίας μεταξύ των δωρητών τροφίμων και των φορέων-αποδεκτών, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συντονίζοντας δωρεές τροφίμων από διεθνείς οργανισμούς και ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη και τις επιχειρήσεις για το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει το έργο του Μπορούμε με κάλυψη λειτουργικών εξόδων για τη διεξαγωγή των προγραμμάτων «Μπορούμε στο σχολείο» και «Μπορούμε στο χωράφι». Το πρώτο περιλαμβάνει σειρά δράσεων σε σχολεία, με παρουσιάσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης του περισσευούμενου φαγητού και στην ανάπτυξη κοινωνικής συνείδησης και πνεύματος εθελοντισμού. Το πρόγραμμα «Μπορούμε στο χωράφι» στοχεύει στη διάθεση ποσοτήτων της αγροτικής παραγωγής που μένουν ανεκμετάλλευτες σε κοινωφελείς φορείς (ιδρύματα, συσσίτια, κοινωνικές υπηρεσίες δήμων).

Δείτε συμπληρωματικά infographic που περιγράφει συνοπτικά τη δράση του ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα μένει ανεκμετάλλευτο επειδή δεν πληροί τις προδιαγραφές του χονδρεμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.

Στο πλαίσιο του «Μπορούμε στο χωράφι», συγκεντρώθηκαν πάνω από 4 τόνοι λαχανικών και φρούτων από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Το 2014 συμμετείχαν συνολικά στο «Μπορούμε στο σχολείο» 210 παιδιά από 5 σχολεία της Αττικής και Θεσσαλονίκης. 

Καΐρη 2

10551 Αθήνα

Τηλ.: 210 32 37 805

info@boroume.gr

www.boroume.gr

menuShadow