Επισιτιστικη ασφαλεια

Προγραμμα ενισχυσηΣ με τροφιμα

1ο Ειδικο Δημοτικο Σχολειο Κερατσινιου

2014

Στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου φοιτούν μαθητές προερχόμενοι από οικογένειες των Δήμων του Κερατσινίου και του Περάματος, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Τους τελευταίους 5 μήνες το Σχολείο υλοποίησε, με τη στήριξη του Ιδρύματος, πρόγραμμα ενίσχυσης μαθητών με τρόφιμα, με στόχο την καθημερινή παροχή υγιεινών και ισορροπημένων σχολικών γευμάτων σε μαθητές οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή/και πείνα. Η συγκεκριμένη σχολική μονάδα λειτουργεί ως υποστηρικτικό κέντρο για την τοπική κοινωνία, καθώς το κοινωνικό παντοπωλείο που στεγάζει, συλλέγει και διανέμει τρόφιμα μακράς διάρκειας σε 44 οικογένειες μαθητών καθώς και σε 45 οικογένειες που διαμένουν στο Κερατσίνι, στη Δραπετσώνα και στο Πέραμα, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης στην πράξη.

Όσοι ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν το σχολείο με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210-4311939.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Βάσει στοιχείων της UNICEF για το 2014, υπολογίζεται ότι μόνο στην Ελλάδα περίπου 686.000 παιδιά ζουν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να βιώνουν καθημερινά μια διαρκή επισιτιστική ανασφάλεια.

Ανδρέα Μιαούλη 147 & Ροδοπόλεως

18656 Κερατσίνι

Τηλ.: 210 43 11 939

mail@dim-eid-kerats.att.sch.gr

menuShadow