Επισιτιστικη ασφαλεια

Πρόγραμμα "Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Είναι Kαθήκον Mας II»"

Επισιτιστικο Προγραμμα «Καθε Μερα Διπλα τουΣ!»

Γραμμη ΖωηΣ

2012

Η «Γραμμή Ζωής» είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση που δραστηριοποιείται σε πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι (65 ετών και άνω), παρέχοντάς τους ουσιαστική υλική και ψυχολογική στήριξη. Οι δύσκολες οικονομικά συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχουν επηρεάσει ιδιαίτερα την ευπαθή αυτή ομάδα, η οποία βιώνει τις συνέπειες των μειώσεων των συντάξεων και των δραστικών περικοπών στο κοινωνικό κράτος.

Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, με τη σύμπραξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Τράπεζας Τροφίμων - Ίδρυμα για την Καταπολέμηση της Πείνας, έθεσε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2012 το επισιτιστικό πρόγραμμα διετούς διάρκειας «Κάθε μέρα δίπλα τους!» ενισχύοντας 300 άπορους ηλικιωμένους που κατοικούν στους Δήμους Ελευσίνας, Ασπρόπυργου, Σαλαμίνας, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Περάματος και Μεγαρέων (Μέγαρα, Κινέττα, Νέα Πέραμος).  Με κριτήριο την ηλικία (δίνοντας προτεραιότητα σε όσους είναι άνω των 75), το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση και τα προβλήματα υγείας, διανέμονται κάθε μήνα πακέτα τροφίμων με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής άπορων ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους και δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν στους χώρους όπου πραγματοποιούνται συσσίτια ή άλλες παρόμοιες δράσεις. Παράλληλα, προσφέρεται οικονομικό βοήθημα για την αγορά φρέσκων και νωπών προϊόντων και παρέχεται η αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο της ΜΚΟ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το 56% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα «Κάθε μέρα δίπλα τους!» αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια με σοβαρή ύπαρξη πείνας, το 27% αντιμετωπίζει επισιτιστική ανασφάλεια και καταφεύγει σε ακατάλληλες «λύσεις», επιβαρύνοντας την κατάσταση της υγείας τους και το 17% είναι αντιμέτωπο με την κατάθλιψη.

Κοδράτου 4

Μεταξουργείο

10437 Αθήνα

Τηλ.: 211 34 99 700, 210 52 46 202

Fax: 210 52 46 208

info@lifelinehellas.gr

www.lifelinehellas.gr

menuShadow