Ενταξη & προσβασιμοτητα

Προγραμμα «Αναπτυξη Δεξιοτητων και Προωθηση στην Απασχοληση Τυφλων και Ατομων με Προβληματα ΟρασηΣ»

ΦαροΣ Τυφλων ΕλλαδοΣ

2016

 

Σε συνέχεια παλαιότερης χρηματοδότησης, το Ίδρυμα συνέχισε το 2016 τη στήριξή του προς τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος για την υλοποίηση του επόμενου σταδίου του προγράμματος «Ανάπτυξη δεξιοτήτων και προώθηση στην απασχόληση τυφλών και ατόμων με προβλήματα όρασης». Το πρόγραμμα αφορούσε σε νέους ανέργους ή ακόμα εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν την ανάγκη ενίσχυσης τυπικών προσόντων και δεξιοτήτων, αλλά και σε νεοτυφλωθέντες που καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό.

 

Με τη χρηματοδότηση δημιουργήθηκαν ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης και διασύνδεσης με την αγορά εργασίας, διεύρυνσης των ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης με άνοιγμα σε νέα επαγγέλματα, και  ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα διαθέσιμα τμήματα ήταν το τμήμα Εκμάθησης Χρήσης Η/Υ, το Κέντρο Πιστοποίησης Γνώσης Η/Υ, το Ειδικό Τμήμα Εκμάθησης Ξένων Γλωσσών, το Ειδικό Τμήμα Εκμάθησης Braille, το Θεατρικό Εργαστήρι Τυφλών, το τμήμα Παραδοσιακών Χορών και το Γυμναστήριο.

 

Μέσω του έργου ωφελήθηκε η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών τμημάτων του Φάρου, όπως για παράδειγμα το τμήμα εκμάθησης χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, το Θεατρικό Εργαστήρι κ.ά.. 

 

  • Συνολικά στο πρόγραμμα συμμετείχαν 260 ωφελούμενοι.
  • Το Γραφείο Διασύνδεσης υποδέχθηκε 190 άτομα, μεταξύ 18-65 ετών.
  • 160 άτομα εντάχθηκαν στα τμήματα που ενισχύονται από το πρόγραμμα. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αθηνάς 17

17673 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 94 15 222

Fax: 210 94 15 271

www.fte.org.gr

menuShadow