Ενταξη & προσβασιμοτητα

Δημιουργια Εργαστηριων Ηλεκτρονικων Υπολογιστων και Κλινοσκεπασματων

Δικτυο ΣτηριξηΣ Φυλακισμενων και Αποφυλακισμενων Γυναικων

2016

 

Το Δίκτυο Στήριξης Φυλακισμένων και Αποφυλακισμένων Γυναικών είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με στόχο την υποστήριξη των γυναικών που έχουν βιώσει στο παρελθόν ή βιώνουν εγκλεισμό σε καταστήματα κράτησης. Μέλημα του Δικτύου είναι η χορήγηση ευκαιριών και πόρων για περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των προσωπικών δυνάμεων και των παρεχόμενων δυνατοτήτων από το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης και οι ενέργειες πρόληψης του στιγματισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

 

Με την στήριξη του Ιδρύματος λειτουργούν εργαστήρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και κλινοσκεπασμάτων. Το εργαστήριο Πληροφορικής βρίσκεται στην αίθουσα του διδακτηρίου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών. Διαθέτει 10 υπολογιστές και περιφερειακό υλικό, κατάλληλο για την επιμόρφωση. Σκοπός είναι οι συμμετέχουσες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους δίνονται μέσω της ενασχόλησης με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και να είναι σε θέση να συλλέγουν πληροφορίες, να τις επεξεργάζονται και να αποκτούν δεξιότητες που θα τις βοηθήσουν στη μελέτη και στη φοίτησή τους στις βαθμίδες εκπαίδευσης σε δομές που ήδη βρίσκονται μέσα στο κατάστημα κράτησης.

 

Στο εργαστήριο κλινοσκεπασμάτων κατασκευάζονται σεντόνια και η παραγωγή είναι σταθερή. Οι 3  πρώτες εργαζόμενες κατέχουν την τέχνη της ραπτικής καθώς διέθεταν εργαστήριο πριν τη φυλάκισή τους και αυτό διευκολύνει την εκπαίδευση και των υπολοίπων. Με τον τρόπο αυτόν εκμηδενίζεται η αδράνεια και ο νεκρός χρόνος της φυλακής, η ημέρα γεμίζει δημιουργικά, και βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση των κρατουμένων.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

  • Έχουν ήδη λειτουργήσει 3 τμήματα των 10 ατόμων στο εργαστήριο Πληροφορικής.
  • Στο εργαστήριο κλινοσκεπασμάτων έχουν εργαστεί ως τώρα 7 γυναίκες εκ των οποίων οι 4 έχουν αποφυλακιστεί και αντικατασταθεί, και έχουν κατασκευαστεί 2.000 σεντόνια.

eleonasnet.wordpress.com
e-mail: eleonasnet@yahoo.gr

 

menuShadow