Ενταξη & προσβασιμοτητα

Πρόγραμμα "Σημεία Στήριξης"

Χαρτογραφηση αναγκων των Ατομων με Αναπηρια στην Περιφερειακη Ενοτητα ΡοδοπηΣ

ΣυλλογοΣ Ατομων με Κινητικη Αναπηρια και Φιλων Ν. ΡοδοπηΣ «ΠΕΡΠΑΤΩ» 

2017

Το Ίδρυμα υποστήριξε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Νομού Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ» για την χαρτογράφηση των ΑμεΑ του Ν. Ροδόπης και των αναγκών τους. Μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, κοινωνικοί λειτουργοί του Συλλόγου κατέγραψαν, πέρα από τα τυπικά προσωπικά στοιχεία των ατόμων, την ενημερότητά τους σχετικά με τα δικαιώματά τους καθώς και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Η χαρτογράφηση αυτή, πέρα από το ότι δίνει μια στατιστική εικόνα για τα ΑμεΑ στον Νομό Ροδόπης, θα συντελέσει κατατοπιστικά στη δημιουργία δράσεων που στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών της ομάδας στόχου.

 

  • Κατά το 2017 μέσω της δράσης χαρτογραφήθηκαν 114 ΑμεΑ του Ν. Ροδόπης και οι ανάγκες τους, ενώ το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στους πρώτους μήνες του 2018.

 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Hellenic Hope και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δείτε το σύντομο βίντεο:

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τέρμα Λ. Δημοκρατίας, 69100 Κομοτηνή

T: 25310 36909

F: 25310 82058

E: info@perpato.gr

W: www.perpato.gr

menuShadow