Ενταξη & προσβασιμοτητα

Πρόγραμμα "Σημεία Στήριξης"

«Μονο ολοι μαζι μπορουμε! Στη φυση δεν υπαρχουν διακρισειΣ»

ΦιλανθρωπικοΣ μη ΚερδοσκοπικοΣ ΣυλλογοΣ Γονεων και Κηδεμονων Α.μεΑ. Ν. ΗμαθιαΣ – «Τα Παιδια τηΣ ΑνοιξηΣ»

2017

Με τη βοήθεια του Ιδρύματος, ο Φιλανθρωπικός μη Κερδοσκοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Α.μεΑ. Ν. Ημαθίας – «Τα Παιδιά της Άνοιξης» υλοποίησε τη δράση «Μόνο όλοι μαζί μπορούμε! Στη φύση δεν υπάρχουν διακρίσεις», η οποία αποσκοπούσε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση ατόμων με αναπηρία. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν εσωτερικές και εξωτερικές περιβαλλοντικές δράσεις, με τη βοήθεια των εθελοντών της περιβαλλοντικής οργάνωσης iSea. Μέσα από την παρατήρηση και καταγραφή των δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, δημιουργήθηκε στη συνέχεια ένα εγχειρίδιο που απευθύνεται σε κέντρα απασχόλησης και εκπαίδευσης ατόμων με αναπηρία που επιθυμούν να προσεγγίσουν τους στόχους της ειδικής εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των βασικών αρχών της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος καθώς και του οδηγού που δημιουργήθηκε αποτελούν η βιωματική προσέγγιση, η ενεργητική μάθηση, η προσωπική συμμετοχή, η χρησιμοποίηση των καθημερινών εμπειριών από το περιβάλλον, η οικοδόμηση της νέας δραστηριότητας πάνω σε ήδη κεκτημένη γνώση, η μελέτη πεδίου και το άνοιγμα στην κοινωνία.

 

  • Στις δράσεις συμμετείχαν 60 ΑμεΑ.
  • Πραγματοποιήθηκαν 3 εσωτερικές και 6 εξωτερικές δράσεις σε περιοχές φυσικού πλούτου του Νομού Ημαθίας.

 

Η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Λάτση στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Σημεία Στήριξης - Points of Support το οποίο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, το Hellenic Hope και το Bodossaki Foundation - Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Δείτε το σύντομο βίντεο:

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

 

Δείτε το εγχειρίδιο εδώ

 

Ελευθερίου Βενιζέλου 7, Αλεξάνδρεια
Τηλ - Fax: 23330 27212
Email: spring.children@yahoo.gr, info@tapaidiatisanoixis.gr

menuShadow