Ενταξη & προσβασιμοτητα

ICSee - Καινοτομα Εφαρμογη για Υποβοηθηση Ατομων με Σοβαρα Προβληματα ΟρασηΣ

SC!FY - Science for You

2016

Η SciFY είναι μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία πληροφορικής για να λύσει πραγματικά προβλήματα της ζωής και τη διαθέτει δωρεάν σε όλους, μαζί με τη σχεδίαση, τις λεπτομέρειες υλοποίησής της και την αναγκαία υποστήριξη. Δημιουργεί ανοικτά, ελεύθερα προσβάσιμα, ολοκληρωμένα προϊόντα πληροφορικής και τα διαθέτει δωρεάν, με σκοπό την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες δραστηριοποίησής της είναι:
1. Βοηθητικές τεχνολογίες για AμEA ( π.χ. παιχνίδια για τυφλά παιδιά)
2. Λύσεις ηλεκτρονικής Δημοκρατίας,(π.χ. DemocracIT )
3. Οργανωσιακή ευφυία (π.χ. αυτόματη εξαγωγή περιλήψεων, προσωποποίηση )
4. Ενίσχυση της κοινωνίας των πολιτών

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για τη στήριξη πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν την ένταξη των ατόμων με αναπηρία, χρηματοδότησε την ανάπτυξη της βελτιωμένης έκδοσης της εφαρμογής ICSee version 2.0 για android, smartphones και tablets, η οποία επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο την εικόνα και το video της κάμερας της συσκευής, εφαρμόζει μια σειρά φίλτρων και προβάλλει στην οθόνη ένα αποτέλεσμα που είναι ευκολότερο να διαβαστεί ή να αναγνωριστεί από συνανθρώπους μας με σοβαρά προβλήματα όρασης. Ο χρήστης απλά στρέφει την κάμερα του smartphone ή του tablet του στο σημείο που θέλει να δει καλύτερα και βλέπει στην οθόνη του επεξεργασμένη, καθαρότερη για αυτόν εικόνα. Με τον τρόπο αυτό, έχει τη δυνατότητα ανάγνωσης ενός μικρού κειμένου (πχ. το λογαριασμό ή το μενού σε ένα εστιατόριο, το ποσό της χρέωσης στο ταξίμετρο, το όνομα σε ένα κουδούνι κ.λπ.).

Η χρήση της εφαρμογής ICSee είναι δωρεάν και δεν εξαρτάται από τη γλώσσα του χρήστη και οι οδηγίες χρήσης της είναι διαθέσιμες στα Ελληνικά ή Αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή δείτε εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σε όλο τον κόσμο 285 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προβλήματα όρασης, από αυτούς τα 40 εκατομμύρια είναι ολικά τυφλοί και τα 245 εκατομμύρια έχουν μειωμένη όραση, είτε αντιμετωπίζοντας μη διορθωμένα διαθλαστικά σφάλματα, είτε έχοντας σοβαρά προβλήματα.
 

Αμφικτύωνος 17

11851 Αθήνα

Τηλ. 211 0149 973

Email: info@scify.org

http://www.scify.gr/site/el/

menuShadow