Ενταξη & προσβασιμοτητα

Προγραμμα Παροχων ΚοινωνικηΣ ΜεριμναΣ προΣ ΕυαλωτεΣ ΟμαδεΣ Τυφλων

ΦαροΣ Τυφλων ΕλλαδοΣ

2015

Ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος είναι Φιλανθρωπικό Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο, από την ίδρυσή του το 1946, παρέχει υποστήριξη σε άτομα με προβλήματα όρασης, σε νεοτυφλωθέντα άτομα καθώς και στις οικογένειες αυτών. Στο πλαίσιο του κοινωνικού του έργου, το Σωματείο παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις με στόχο την ενίσχυση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων αυτής της ομάδας του πληθυσμού, την επαγγελματική αποκατάσταση και την ομαλή ένταξή της στο κοινωνικό σύνολο. Το πλέγμα των κοινωνικών δομών του Φάρου Τυφλών Ελλάδος περιλαμβάνει: εργαστήρια για την εκπαίδευση, κατάρτιση και την ψυχαγωγία των ατόμων με προβλήματα όρασης, δανειστική βιβλιοθήκη, αίθουσα εκδηλώσεων, θεατρική ομάδα κ.λπ.. Συνεχίζοντας την πολυετή προσφορά του φορέα, η Κοινωνική του Υπηρεσία εγκαινιάζει φέτος το «Πρόγραμμα Παροχής Κοινωνικής Μέριμνας προς Ευάλωτες Ομάδες Τυφλών», το οποίο εστιάζει στις ευάλωτες ομάδες του εν λόγω πληθυσμού, ήτοι νεοτυφλωθέντες, άτομα τρίτης ηλικίας και νέους, κυρίως ανέργους ή χωρίς επαγγελματική κατάρτιση. 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει πλήρως την υλοποίηση του προγράμματος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος καλύπτοντας μισθοδοτικά και λειτουργικά του έξοδα. Σκοπός του έργου είναι αφενός η παροχή ουσιαστικής στήριξης σε πρακτικό και ψυχολογικό επίπεδο και αφετέρου η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την άρση των προκαταλήψεων και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, ο μέσος όρος εξυπηρετουμένων ετησίως ανέρχεται περίπου στους 2.500, με τους νεοτυφλωθέντες να αγγίζουν τα 2/3 του συνόλου των ατόμων με προβλήματα όρασης, ενώ οι ηλικιωμένοι αποτελούν το 1/3 του συνόλου των εγγεγραμμένων. 

Αθηνάς 17

17673 Καλλιθέα

Τηλ.: 210 94 15 222

Fax: 210 94 15 271

www.fte.org.gr

menuShadow