Ενταξη & προσβασιμοτητα

Στηριξη του Θεατρου 

Θεατρο Κωφων ΕλλαδοΣ

2014

Το Θέατρο Κωφών Ελλάδος (ΘΚΕ) ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983 με στόχο την προσέγγιση και εξοικείωση του κοινού με την κουλτούρα των κωφών και τη νοηματική γλώσσα, μέσω της σύμπραξης και της ισότιμης συνεργασίας επί σκηνής κωφών και ακουόντων καλλιτεχνών. Από την αρχή της καλλιτεχνικής του πορείας, το Θέατρο Κωφών Ελλάδος πραγματοποιεί παραγωγές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αγγίζοντας θέματα κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού. Με στόχο τόσο τη δημιουργία μιας ιδιαίτερης θεατρικής σκηνής όσο και τη βιωσιμότητά της, ο οργανισμός λειτουργεί θεατρικό εργαστήρι, όπου επαγγελματίες κωφοί και ακούοντες ηθοποιοί διδάσκουν είδη και τεχνικές θεάτρου στη νεότερη γενιά κωφών ατόμων, καθώς επίσης ειδικό πρόγραμμα παιδικού θεάτρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Κωφών.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενισχύει το Θέατρο Κωφών Ελλάδος καλύπτοντας λειτουργικά του έξοδα, με στόχο την ευόδωση του οράματός του να λειτουργήσει ως χώρος συνεργασίας και καλλιτεχνικής έκφρασης, καταρρίπτοντας στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς την έννοια της διαφορετικότητας. 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της παράστασης «Κάρβουνο» του Θεάτρου Κωφών :

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η επίσημη αναγνώριση της νοηματικής γλώσσας στην Ελλάδα έγινε το 2000.

Από την έναρξη της λειτουργίας του Θεάτρου έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 500 κωφοί, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών και περισσότεροι από 100 ακούοντες. 

Σαχτούρη 8-10

Πλατεία Κουμουνδούρου Ψυρρή

10553 Αθήνα

Τηλ.: 210 32 14 708

www.deaftheaterofgreece.com

menuShadow