Ενταξη & προσβασιμοτητα

Ενισχυση σωματειου για παιδια και νεουΣ με αναπηρια

ΣυνδεσμοΣ ΚοινωνικηΣ ΕυθυνηΣ για Παιδια και ΝεουΣ (ΣΚΕΠ)

2014

Ο Σ.Κ.Ε.Π. - Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους είναι μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2008 στην Αθήνα, με στόχο να εξοικειώσει μαθητές και φοιτητές γενικής εκπαίδευσης με την εικόνα της αναπηρίας, να καταργήσει τα στερεότυπα σχετικά με τη διαφορετικότητα και να καταπολεμήσει τον κοινωνικό αποκλεισμό αυτών των ομάδων του πληθυσμού. Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η έλλειψη προγραμμάτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα άτομα με αναπηρία, διαιωνίζει και παγιώνει στερεότυπα και προκαταλήψεις, με αποτέλεσμα την αρνητική αντιμετώπιση των ομάδων αυτών του πληθυσμού και την περιθωριοποίησή τους. Κεντρικός άξονας δράσης του Σ.Κ.Ε.Π. είναι η διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η ενδυνάμωση της κοινωνίας των ενεργών πολιτών μέσω της εθνικής και διεθνούς δικτύωσης του Συνδέσμου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενίσχυσε το έργο του Συνδέσμου, παρέχοντας οικονομική υποστήριξη και καλύπτοντας βασικά λειτουργικά έξοδά του. Η πρωτοβουλία αυτή, σε μια εποχή οικονομικής κρίσης με έντονο κοινωνικό αντίκτυπο, δίνει τη δυνατότητα στον Σύνδεσμο να συνεχίσει τα προγράμματά του, λειτουργώντας ως πλατφόρμα επικοινωνίας και ένταξης και συνδέοντας τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες νέων με μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Ο πληθυσμός των ατόμων με αναπηρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται σε 80 εκατομμύρια, αριθμός που αντιστοιχεί στο 16% του συνολικού πληθυσμού.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, 21.000 μαθητές και φοιτητές μεταξύ των οποίων και νέοι με αναπηρία (κινητική – νοητική – αισθητηριακή) από 257 σχολεία γενικής και ειδικής εκπαίδευσης και κοινωνικούς φορείς συμμετείχαν στα βιωματικά – διαδραστικά εργαστήρια του Σ.Κ.Ε.Π..

Λεβίδου 19Β

14562 Κηφισιά

Τηλ.: 211 80 09 876

skep@skep.gr

www.skep.gr

menuShadow