Ενταξη & προσβασιμοτητα

Υλικοτεχνικη ενισχυση οργανισμου περιθαλψηΣ ατομων με αναπηρια  

Κεντρο ΑποθεραπειαΣ και ΑποκαταστασηΣ Παιδιων με Αναπηρια (ΚΑΑΠΑ) ΚαρδιτσαΣ 

2013

Το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΑΑΠΑ) Καρδίτσας ιδρύθηκε το 1966 με σκοπό την παροχή περίθαλψης και αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης σε παιδιά με αναπηρία, ηλικίας 0-14 ετών, με εστίαση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας. Η ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και δεξιοτήτων αυτοεξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία, η μέριμνα για την εξασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους περιθαλπόμενους, αποτελούν, μεταξύ άλλων, τους βασικούς πυλώνες δράσης του Κέντρου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, χρηματοδότησε την ανακαίνιση εγκαταστάσεων του Κέντρου, επιφάνειας 500 τ.μ., και την αγορά καινούργιου λεωφορείου, το οποίο θα επιτρέπει τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία για ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. 

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου από τα εγκαίνια του Κέντρου. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Από την ίδρυσή του, το 1966, το Κέντρο έχει προσφέρει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε περίπου 700 άτομα με νοητική υστέρηση ή νοητική υστέρηση και πολλαπλές αναπηρίες, από όλη τη χώρα. Σήμερα, το Κέντρο περιθάλπει 106 άτομα και απασχολεί συνολικά 67 εργαζόμενους.

43100 Καρδίτσα

Τηλ.: 2441 350 300

Fax: 2441 025 489

www.kaapa.gr

menuShadow