Δημοσια Υγεια

Παιδιατρειο – Πολυϊατρειο ΑθηναΣ / Οδοντιατρειο – Πολυϊατρειο ΘεσσαλονικηΣ

PRAKSIS

2016

 

Το Ίδρυμα το 2016 συνέχισε τη στήριξη των Πολυϊατρείων της PRAKSIS σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη  για την παροχή δωρεάν και άμεσης ιατρικής περίθαλψης και φαρμακευτικής αγωγής σε κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες ανθρώπων.

 

Στο Παιδιατρείο της Αθήνας, το οποίο είναι μέρος του Πολυϊατρείου, παρέχεται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα και θεραπευτική αντιμετώπιση οξέων περιστατικών. Παράλληλα λειτουργεί κοινωνική υπηρεσία, όπου κατά την προσέλευση των παιδιών ανοίγεται ατομικός φάκελος υγείας, λαμβάνεται πλήρες ιατρικό και κοινωνικό ιστορικό και παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές σε θέματα πρόνοιας, οικογενειακής ή κοινωνικής φύσεως. Το Ίδρυμα κάλυψε μέρος των δαπανών για τη λειτουργία του Παιδιατρείου.

 

Στην Οδοντιατρική Μονάδα της PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη, που λειτουργεί αναβαθμισμένη από τον Σεπτέμβριο του 2014, η χρηματοδότηση κάλυψε  το κόστος απασχόλησης ενός οδοντιάτρου. Η μονάδα προσφέρει όλο το φάσμα των οδοντιατρικών υπηρεσιών σε ασθενείς όλων των ηλικιών 20 διαφορετικών εθνικοτήτων.

 

Την περίοδο Απριλίου – Νοεμβρίου 2016 

 

Στο Παιδιατρείο της Αθήνας

  • εξυπηρετήθηκαν 1.952 παιδιά.
  • πραγματοποιήθηκαν 738 επισκέψεις παιδιών από τη Συρία, 476 από το Αφγανιστάν, 71 παιδιά από την Αλβανία, 40 από το Ιράκ και 68 παιδιά από την Ελλάδα.

 

Στο Οδοντιατρείο της Θεσσαλονίκης

  • πραγματοποιήθηκαν 814 οδοντιατρικές πράξεις.
  • οι ωφελούμενοι ήταν ασθενείς όλων των ηλικιών και 20 διαφορετικών εθνικοτήτων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κεντρικά Γραφεία

Στουρνάρη 57

10432 Αθήνα

Τηλ.: 210 52 05 200

Fax: 210 52 05 201

info@praksis.gr

www.praksis.gr

menuShadow