Δημοσια Υγεια

Καλυψη Εξοδων Δρασεων ΕυαισθητοποιησηΣ 

Αιμοπεταλιο - Φοιτητικη Ομαδα ΕθελοντικηΣ ΑιμοδοσιαΣ Πανεπιστημιου Αθηνων 

2016

Σκοπός του Αιμοπεταλίου είναι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας σε φοιτητές και νέους ανθρώπους. Παράλληλα, ασχολείται και με την ενημέρωση σχετικά με τη μεταμόσχευση του μυελού των οστών, καθώς και άλλα θέματα που αφορούν την προαγωγή του εθελοντισμού στο χώρο της υγείας.

Από την ίδρυση της ομάδας το 2002 μέχρι σήμερα, το Αιμοπετάλιο διοργανώνει σε κάθε ακαδημαϊκό έτος 4-6 εθελοντικές αιμοδοσίες, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διαφορετικές σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παράλληλα, από το 2010, αναπόσπαστο κομμάτι της δραστηριότητας της ομάδας αποτελεί η άρτια και λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με το θέμα της μεταμόσχευσης του μυελού των οστών. Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης του κοινωνικού συνόλου αναφορικά με την αιμοδοσία, το Ίδρυμα το 2016 ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα οικονομικής στήριξης της ομάδας κυρίως για την κάλυψη εξόδων ευαισθητοποίησης και προβολής (δημιουργία αναμνηστικών δώρων για φοιτητές-αιμοδότες), προκειμένου να ενισχυθεί η προσέλευση φοιτητών στις αιμοδοσίες. 

Το 2016 υλλέχθηκαν κατά τις εθελοντικές αιμοδοσίες του Αιμοπεταλίου 226 μονάδες αίματος. Η ομάδα κινητοποιεί 32 τακτικούς εθελοντές .

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Προθάλαμος Παπουλάκειου Αναγνωστηρίου,

Τμήμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μικράς Ασίας 75,  11 527 Γουδί - Αθήνα

http://aimopetalio.med.uoa.gr/

aimopetalio2002@gmail.com

Τηλ: +30 210 7462031

 

menuShadow