Δημοσια Υγεια

24ωρη Γραμμη ΠαιδικηΣ ΕπιληψιαΣ - Γραμμη ΠρωτηΣ ΒοηθειαΣ

Γ Παιδιατρικη Κλινικη Πανεπιστημιου Αθηνων - Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο «Αττικον»

2016

 

Σε συνέχεια της πολυετούς και σταθερής στήριξης που παρέχει σε δομές δημόσιας υγείας για παιδιά, το 2016 το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν» για τη συνέχιση της λειτουργίας της 24ωρης Γραμμής Παιδικής Επιληψίας (ΓΠΕ) – Γραμμής Πρώτης Βοήθειας. Η Γραμμή λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2015 στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του Ιατρείου Παιδικής Επιληψίας της κλινικής.

 

Από τον Νοέμβριο του 2015, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί και στις τρεις πανεπιστημιακές κλινικές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πέραν των ασθενών που παρακολουθούνται στις παραπάνω κλινικές, η γραμμή εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ελλάδα που χρήζουν άμεσης βοήθειας, λειτουργεί με τη βοήθεια της κινητής τηλεφωνίας και είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για τις οικογένειες και τους φροντιστές των ασθενών. Τα μέλη της Γραμμής είναι υπεύθυνα για την αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, όπως μία επιληπτική κρίση, και ημι-επειγόντων περιστατικών που απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα τους εδώ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Μετά από 20 μήνες λειτουργίας της Γραμμής, έχουν καταγραφεί τα εξής στοιχεία:

705 κλήσεις από 186 διαφορετικούς ασθενείς

20 ασθενείς τον μήνα κατά μέσο όρο

67%  των περιπτώσεων αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά κατ’ οίκον, ενώ υπό άλλες συνθήκες θα χρειαζόταν άμεση μεταφορά στο νοσοκομείο

Ιατρείο Παιδικής Επιληψίας Γ' Παιδιατρικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών 

Τηλ: 210 583 2048

http://pedepalert.gr/

menuShadow