Δημοσια Υγεια

Στηριξη Κεντρου ΗμεραΣ για οροθετικα ατομα

Κεντρο ΖωηΣ

2015

Το Κέντρο Ζωής είναι μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 1991, με στόχο τη στήριξη ατόμων που ζουν με HIV/AIDS στην Ελλάδα, καθώς και των οικογενειών τους, παρέχοντας κοινωνικές υπηρεσίες και νομική και ψυχολογική υποστήριξη. Επιπλέον, μέσω μιας σειράς δράσεων που περιλαμβάνουν την υλοποίηση στοχευμένων προγραμμάτων, επιμορφωτικών ομιλιών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, καθώς επίσης μέσω συνεργιών μεταξύ αρμοδίων ελληνικών φορέων και αντίστοιχων διεθνών οργανώσεων, ο οργανισμός παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση, με στόχο την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού. Στο πλαίσιο του υποστηρικτικού του έργου, το Κέντρο Ζωής λειτουργεί από το 1995 το Κέντρο Ημέρας, έναν χώρο συνάντησης, συναισθηματικής στήριξης, ενημέρωσης και ψυχαγωγίας για οροθετικά άτομα καθώς και για μέλη του οικείου περιβάλλοντός τους.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση καλύπτει βασικά λειτουργικά και μισθοδοτικά έξοδα της οργάνωσης, με στόχο τη βελτίωση και τον εμπλουτισμό των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και την ενδυνάμωση του οργανισμού προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) του Υπουργείου Υγείας, το 44,1% των περιστατικών που δηλώθηκαν το 2014 ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, το 17,4% ανέφεραν ότι μολύνθηκαν μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, το 13,2% ήταν χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ), ενώ στο 25,2% των περιπτώσεων δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού.

Ιερά Οδός 42, Κεραμεικός

10435 Αθήνα

Τηλ.: 210 72 57 617, 210 72 33 848

Fax: 210 72 40 425

info@www.kentrozois.gr

www.kentrozois.gr

menuShadow