Δημοσια Υγεια

Δημιουργια ΤμηματοΣ Επειγοντων Περιστατικων στο Γενικο Νοσοκομειο Ροδου 

Αντιμετωπιση Παιδικου ΤραυματοΣ

2015

Το Σωματείο Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος συστάθηκε το 1995 με πρωτοβουλία μιας ομάδας γιατρών και γονέων, στοχεύοντας να συμβάλλει στη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, στην άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών, καθώς επίσης στην αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες του οργανισμού ποικίλλουν και εκτείνονται από ομιλίες και παρουσιάσεις σε σχολεία για την ενημέρωση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με το ζήτημα των παιδικών τραυματισμών μέχρι την εκπαίδευση γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού σχετικά με τις ιδιαιτερότητες του παιδικού τραύματος. Με στόχο την παροχή εξειδικευμένης και άμεσης βοήθειας, η Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος δραστηριοποιείται για τη δημιουργία μονάδων επειγόντων περιστατικών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, τον εξοπλισμό και τη στελέχωσή τους με εξειδικευμένο προσωπικό.

Στην κατεύθυνση αυτή, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνεργασία με την Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος, χρηματοδότησε τη δημιουργία ενός Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» με σκοπό να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο μεταξύ της προ-νοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης. Η υλοποίηση του παραπάνω έργου αναμένεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το Νοσοκομείο, το οποίο εξυπηρετεί το σύνολο σχεδόν των βαρέων και επειγόντων περιστατικών των Δωδεκανήσων, και κυρίως να επιτρέψει τη μηχανογράφηση και την πλήρη καταγραφή των περιστατικών που προσέρχονται, με στόχο τη συλλογή επαρκών δεδομένων, τη συνολικά καλύτερη επίγνωση του προβλήματος των σοβαρών τραυματισμών και της αντιμετώπισής τους.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου» βρίσκεται στους Αγίους Αποστόλους Ρόδου. Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 22413 60 000 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σύμφωνα με στοιχεία, περίπου 500.000 παιδιά τραυματίζονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα. Το 50% των σοβαρών τραυματισμών λαμβάνουν χώρα στους λεγόμενους ασφαλείς χώρους (το 42,5% στο σπίτι και το 10,4% στο σχολείο), γεγονός που υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για τα θέματα των τραυματισμών.  

Γυθείου 1Α

15231 Χαλάνδρι

Τηλ.: 210 67 41 933

Fax: 210 67 43 950

info@pedtrauma.gr

www.pedtrauma.gr

menuShadow