Δημοσια Υγεια

Δημιουργια Κεντρου ΗμερησιαΣ ΝοσηλειαΣ ΝικοΣ ΚουρκουλοΣ

Ογκολογικο Νοσοκομειο Αθηνων «Ο ΑγιοΣ ΣαββαΣ»

2015

Το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» αποτελείται από 6 ορόφους, ισόγειο και 3 υπόγεια, έχει συνολική επιφάνεια 4.000 τ.μ., δυναμικότητα 46 κλινών και είναι αναπόσπαστο μέρος του Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Στεγάζεται στο πρώην 6ο Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ (επί των οδών Ασωπίου και Παράσχου πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας) το οποίο με χρηματοδότηση της κας Μαριάννας Λάτση, ανακατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε πλήρως βάσει διεθνών προδιαγραφών που πληρούν τις απαιτήσεις λειτουργίας ενός σύγχρονου Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας, με γνώμονα την αναβάθμιση των κτιριακών συνθηκών νοσηλείας για τους ασθενείς και τη βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. 

Στο πρότυπο πλέον Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας, οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Ειδικότερα, το Κέντρο θα διαθέτει 3 χειρουργικές αίθουσες και θα έχει δυναμικότητα 45 κλινών, εκ των οποίων 26 κλίνες θα εξυπηρετούν ογκολογικούς ασθενείς Παθολογικού Τομέα που χρήζουν χημειοθεραπείας και 19 κλίνες θα εξυπηρετούν ασθενείς Χειρουργικού Τομέα. Στο Τεχνικό Δελτίο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις μονάδες και τμήματα που περιλαμβάνει το Κέντρο.

Προσφέροντας στους πολίτες ένα ανθρώπινο περιβάλλον, άρτια οργανωμένο και εξοπλισμένο για την παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου, το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» μπορεί να αποτελέσει πρότυπο ανάπτυξης παρόμοιων πρωτοβουλιών που θα βελτιώσουν την ποιότητα περίθαλψης, μειώνοντας το κόστος της. Παράλληλα, θα συμβάλλει στη λειτουργική βελτίωση και αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου «Ο Άγιος Σάββας», αφού θα απελευθερωθούν χειρουργικές αίθουσες για άλλες επεμβάσεις μειώνοντας τον χρόνο αναμονής των εσωτερικών ασθενών.

Δείτε το σύντομο βίντεο που περιγράφει τη δημιουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»:

Επιπλέον εδώ είναι διαθέσιμο και το βίντεο της τελετής παράδοσης - παραλαβής, και εδώ το δελτίο τύπου των εγκαινίων 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Βάσει της διεθνούς εμπειρίας, η λειτουργία κέντρου ημερήσιας νοσηλείας μειώνει σημαντικά τα έξοδα των νοσοκομείων, των ασφαλιστικών ταμείων και του κράτους και αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες πρακτικές εξορθολογισμού των δαπανών και σωστής αξιοποίησης των πόρων και του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της υγείας.

Λεωφόρος Αλεξάνδρας 171

11522, Αθήνα

Τηλ.: 210 64 09 000

Fax: 210 64 20 146

info@agsavvas-hosp.gr

www.agsavvas-hosp.gr

 

Κέντρο Ηµερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος»

Ασωπίου 4 & Αχιλλέως Παράσχου 16

11473, Αθήνα 

Tηλ.: 210 6495100

KHN-KOURKOULOS@agsavvas-hosp.gr 

menuShadow