Δημοσια Υγεια

Ανακαινιση ΜοναδαΣ ΜεταμοσχευσηΣ Μυελου των Οστων

Πανεπιστημιακο Γενικο Νοσοκομειο Πατρων

2014

Με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος υλοποιήθηκε το έργο της αναβάθμισης και του εξοπλισμού της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών (Μ.Μ.Μ.Ο.) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, με την οποία διπλασιάζεται η δυναμικότητά της. Οι κλίνες αυξήθηκαν από 2 σε 6, δίνοντας τη δυνατότητα διενέργειας άνω των 50 αλλογενών μεταμοσχεύσεων ετησίως, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με αυτές που διενεργούνταν πριν το έργο, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργήθηκε θάλαμος ημερήσιας νοσηλείας. Η Μονάδα, συνολικού εμβαδού 265m², πληροί όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη μακρά νοσηλεία σε αποστειρωμένες συνθήκες των ευπαθών ασθενών, με ιδιαίτερη έμφαση στη διαμόρφωση ενός πιο ανθρώπινου και σύγχρονου περιβάλλοντος για τους νοσηλευόμενους.

Η Μονάδα, που δέχεται ασθενείς για μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλη τη χώρα, και κυρίως από τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια νησιά, αλλά και την Κύπρο, αποτελεί μία από τις τρεις Μ.Μ.Μ.Ο. Ενηλίκων (μαζί με αυτές που λειτουργούν στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» της Αθήνας και «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης) που διενεργούν μεταμοσχεύσεις από εθελοντές δότες μυελού των οστών της Παγκόσμιας Δεξαμενής Δοτών και αποτελούν κέντρο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.) για τη λήψη μοσχευμάτων μυελού των οστών από εθελοντές δότες.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίο τύπου για τα εγκαίνια.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η Μονάδα διενεργεί 18 αλλογενείς μεταμοσχεύσεις και 12 αυτόλογες μεταμοσχεύσεις ετησίως. Μετά την αναβάθμιση ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 45 και 20 μεταμοσχεύσεις αντίστοιχα

26504 Ρίο

Πάτρα

Τηλ.: 2613 603 000

www.pgnp.gr

menuShadow