Δημοσια Υγεια

Ανακαινιση ΠαιδιατρικηΣ ΚλινικηΣ

Γενικο Νοσοκομειο ΘεσσαλονικηΣ «ΓεωργιοΣ ΓεννηματαΣ»

2011

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ανέλαβε τη δωρεά ύψους € 300.000 για την πλήρη χρηματοδότηση του έργου ανακαίνισης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» και προμήθειας του απαιτούμενου εξοπλισμού για τη λειτουργία της. Η ανακαίνιση υλοποιήθηκε κατά την περίοδο 4 Απριλίου - 24 Ιουνίου 2011 και το Ίδρυμα ανέλαβε εξ ολοκλήρου τις απευθείας αναθέσεις σε αναδόχους και προμηθευτές, την παρακολούθηση και επίβλεψη της πορείας υλοποίησης των εργασιών, καθώς και τη διενέργεια όλων των επιμέρους πληρωμών. Το έργο περιελάμβανε: εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στο σύνολο των 500 τ.μ. της Κλινικής, αναδιαμόρφωση των υπαρχόντων χώρων και προσθήκη νέων, αλλαγή εξωτερικών κουφωμάτων και εσωτερικών θυρών, δημιουργία νέων χώρων υγιεινής, ανακατασκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, εικαστικές επεμβάσεις και αγορά εξοπλισμού (κλίνες, τραπεζοτουαλέτες, ντουλάπες, κλιματιστικά, γραφεία κ.λπ.).

Ιστορικό Χρηματοδότησης: Στο πλαίσιο του προγράμματος "Επιστημονικές Μελέτες" που υλοποιεί το Ίδρυμα από το 2008, ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2010 επιστημονική μελέτη με θέμα «Εκπόνηση Αρχιτεκτονικής Μελέτης και συνδρομή στην επίβλεψη για την ανακαίνιση των θαλάμων νοσηλείας του Παιδιατρικού Τμήματος του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς της Θεσσαλονίκης»,από ομάδα 5 νέων ερευνητριών (επιστημονικά υπεύθυνη: Ε. Καμαρινοπούλου, Αρχιτέκτων) με χρηματοδότηση ύψους €12.000 από το Ίδρυμα. Τον Φεβρουάριο του 2011 αποφασίστηκε η χρηματοδότηση και εκτέλεση του έργου ανακαίνισης της παιδιατρικής πτέρυγας του νοσοκομείου από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Στις αρχές του Απριλίου 2011 ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν στις 24 Ιουνίου. Τα εγκαίνια της ανακαινισθείσας πτέρυγας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011 από τη Μαριάννα Λάτση και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο, παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και πλήθος εκπροσώπων της πολιτείας και των τοπικών αρχών.

Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» νοσηλεύονται κατά μέσο όρο 1.200 παιδιά ετησίως, ηλικίας έως 16 ετών, ενώ περίπου 9.100 παιδιά εξυπηρετούνται κάθε χρόνο στα επείγοντα περιστατικά και τα εξωτερικά ιατρεία. Τη στελεχώνουν 18 ιατροί, εκ των οποίων 7 ειδικοί και 11 ειδικευόμενοι, καθώς και 16 νοσηλευτές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς», χωρητικότητας 38 κλινών, λειτουργεί από το 1987 και δέχεται περιστατικά από όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία, καλύπτοντας όλο το φάσμα παθήσεων.

Εθνικής Αμύνης 41

54635 Θεσσαλονίκη

Τηλ.: 231 330 8100

info@gennimatas-thess.gr

www.gennimatas-thess.gr

menuShadow