Ασφαλεια ΣτεγασηΣ

Στηριξη προγραμματοΣ συνδρομων του περιοδικου δρομου «Σχεδια»  

ΔιογενηΣ ΜΚΟ - Περιοδικο Δρομου «Σχεδια»

2014

Ο Διογένης είναι μη κυβερνητικός και μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε το 2010, με στόχο τη στήριξη των αστέγων και των κοινωνικά αποκλεισμένων ανθρώπων στην προσπάθειά τους να ενταχθούν ή να επανενταχθούν στην κοινωνία. Το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του οργανισμού περιλαμβάνει την έκδοση του περιοδικού δρόμου «Σχεδία» και τη σύσταση ποδοσφαιρικής ομάδας αστέγων, προκειμένου οι άνθρωποι που είναι άνεργοι, άστεγοι και μαστίζονται από τις συνέπειες της τρέχουσας οικονομικής κρίσης να κινητοποιηθούν, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία και να αποκτήσουν μια αίσθηση του «ανήκειν». Στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξης όλο και περισσότερων ανθρώπων στο δίκτυο πωλητών του περιοδικού, η Σχεδία εισήγαγε το πρόγραμμα «Δίκτυο Συνδρομών και Υποστήριξης για τον Άνθρωπο», το οποίο θα επιτρέπει τη συμμετοχή ομάδων του πληθυσμού που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες πώλησης του περιοδικού στο δρόμο, όπως ηλικιωμένοι και γυναίκες με βιώματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ενισχύοντας το έργο και το όραμα του περιοδικού «Σχεδία», καλύπτει τα έξοδα λειτουργίας του προγράμματος συνδρομών και παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό για την υλοποίηση του. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η «Σχεδία» είναι το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και επίσημο μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου, το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά σε 41 χώρες, με 14.000 άστεγους, άνεργους πωλητές και 6.000.000 αναγνώστες διεθνώς.

Φαβιέρου 24-26

10438 Αθήνα

Τηλ.: 213 02 31 220

info@shedia.gr

www.shedia.gr

menuShadow