ΠολιτισμοΣ

ΣυναυλιεΣ στην Εναλλακτικη Σκηνη τηΣ ΕθνικηΣ ΛυρικηΣ ΣκηνηΣ

Ελληνικη Συμφωνικη Ορχηστρα Νεων 

2018

Την πρώτη της καλλιτεχνική περίοδο ολοκλήρωσε με δύο συναυλίες την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ). Οι συναυλίες πραγματοποιήθηκαν στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή και ιδρυτή της Ορχήστρας, Διονύση Γραμμένου.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, στη συναυλία με τίτλο «Χάυντν: ο Πατέρας της Συμφωνίας» και με τη συμμετοχή του σολίστ Κώστα Σίσκου (κόρνο) παρουσιάστηκαν τα εξής έργα: Ντον Τζοβάννι, Εισαγωγή και Κοντσέρτο για κόρνο και ορχήστρα σε μι ύφεση μείζονα, αρ. 4, Κ417 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791) και Συμφωνία σε φα μείζονα, Hob I:8 του Γιόζεφ Χάυντν (1732-1809).

To Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στη συναυλία με τίτλο «Γκαλά Μότσαρτ» και με τη συμμετοχή των Νέων της Όπερας, παρουσιάστηκαν αποσπάσματα από τα έργα Ντον Τζοβάννι και Οι γάμοι του Φίγκαρο του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.  

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση είναι ιδρυτικός χρηματοδότης της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων. Στο πλαίσιο αυτό, οι τέσεερις συναυλίες της ΕΛΣON για την καλλιτεχνική περίοδο 2017-2018 πραγματοποιήθηκαν με τη στήριξη του Ιδρύματος.    

 

Λίγα λόγια για την ΕΛΣΟΝ

Η νεοσύστατη Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποτελείται από νέους Έλληνες μουσικούς από όλη την ελληνική επικράτεια, αλλά και από Έλληνες μουσικούς που ζουν στο εξωτερικό. Στόχος της είναι να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό της χώρας μας σε σχέση με την αντίστοιχη παράδοση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών και αποσκοπεί κυρίως στον εντοπισμό, την καθοδήγηση, την εκπαίδευση και την ανάδειξη νέων ταλαντούχων μουσικών στο συμφωνικό και οπερατικό ρεπερτόριο, υπό την καθοδήγηση διεθνούς φήμης σολίστ και εξαρχόντων των ελληνικών αλλά και μεγάλων ευρωπαϊκών ορχηστρών. 

 

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από το «Γκαλά Μότσαρτ» στις 30 Ιουνίου:

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Αρχιμήδους 16,
17778 Ταύρος,
Κτίριο Εθνικής Λυρικής Σκηνής

W: https://elson.gr/el/ 

Ε: info@elson.gr

Τ: 2103645739 εσωτερικό 117

menuShadow