ΠολιτισμοΣ

Καλυψη Λειτουργικων Εξοδων 

Μουσειο Καποδιστρια - Κεντρο Καποδιστριακων Μελετων

2017

 

Σε συνέχεια της χρηματοδότησης για τη δημιουργία σύγχρονης ιστοσελίδας που συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με το επιστημονικό έργο του Μουσείου και το Ψηφιακό Αρχείο Ιωάννη Καποδίστρια, όπως επίσης ενημερώνει τον χρήστη για τη Συλλογή του Μουσείου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αλλά και τις δράσεις του, το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά σε νέο αίτημα του Μουσείου Καποδίστρια προς ενίσχυση της γενικής λειτουργίας του για τα έτη 2017 και 2018.

 

Το Μουσείο δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να δει προσωπικά αντικείμενα του Κυβερνήτη, όπως πορτρέτα, μετάλλια, βιβλία, χάρτες, θρησκευτικές εικόνες, ιστορικά τεκμήρια από την περίοδο της Επτανήσου Πολιτείας, ενθύμιά του από τη σταδιοδρομία του κοντά στον Τσάρο Αλέξανδρο Α’, πολύτιμα έγγραφα για την ίδρυση του ελληνικού κράτους, έπιπλα εποχής της οικογένειάς του, αλλά και ένα πλούσιο ψηφιακό αρχείο που συγκεντρώνει τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του. Η εμπειρία της επίσκεψης εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα, με ακουστική περιήγηση σε τέσσερις γλώσσες, αλλά και με μία βόλτα στον κήπο με εξαιρετική θέα.

 

Το ανακαινισμένο Μουσείο εγκαινιάστηκε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2017 από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

49100 Ευρωπούλοι

Κέρκυρα

Τηλ.: 26610 39 528

Fax: 26610 32 440

https://capodistriasmuseum.com/ 

menuShadow