ΠολιτισμοΣ

Εκπαιδευτικο Προγραμμα "Μουσικο Κλειδι"

ΔιεθνεΣ Φεστιβαλ ΜουσικηΣ Μολυβου

2016

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου διοργανώνεται κάθε Αύγουστο για 5 ημέρες και προσκαλεί νέους ταλαντούχους ανερχόμενους καλλιτέχνες σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της κλασικής μουσικής.

 

Το Ίδρυμα χρηματοδότησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιήθηκε για δεύτερο συνεχόμενο χειμώνα, κυρίως στη Λέσβο και σε ορισμένα σχολεία της Αττικής. Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ευαισθησία των παιδιών και των νέων, να ανοίξει νέους ορίζοντες μέσα από τον μαγικό κόσμο της μουσικής και να δώσει τα ερεθίσματα που θα αποτελέσουν το έναυσμα για να ανακαλύψουν τον προσωπικό τους δρόμο έκφρασης, αλλά και τη σημασία της δημιουργικής συνεργασίας.

 

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, διακεκριμένοι καλλιτέχνες, νέοι σε ηλικία, επισκέπτονται τα σχολεία και προσεγγίζουν την ιστορία και τα βασικά δομικά στοιχεία της μουσικής με τον έμφυτο ενθουσιασμό τους τον οποίο επιχειρούν να μεταδώσουν στους μικρούς ακροατές. Οι καλλιτέχνες, αφού προηγηθεί μία ενδιαφέρουσα εισαγωγική ενημέρωση, ερμηνεύουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου με εμβόλιμες αφηγήσεις των προσωπικών τους βιωμάτων και επεξηγήσεις για τα έργα και τους συνθέτες. Τα εργαστήρια έχουν διαδραστικό, εικαστικό και μουσικοκινητικό χαρακτήρα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά. Το κάθε εργαστήρι διαρκεί από 45 έως 60 λεπτά και απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Μέσα από τον αυθορμητισμό των καλλιτεχνών και την αφήγηση προσωπικών ιστοριών από την ενασχόλησή τους με την μουσική, οι μαθητές και οι μαθήτριες βιώνουν τον ενθουσιασμό, το πάθος και την αφοσίωση σε ένα στόχο ως παράδειγμα για τον εαυτό τους.

Το 2016 παρακολούθησαν το πρόγραμμα συνολικά 919 παιδιά.

 

Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

www.molyvosfestival.com/

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

81108 Μόλυβος/Λέσβος

 +30 22530 71264

Email: office@molyvosfestival.com

facebook: facebook.com/molyvosfestival

menuShadow