ΠολιτισμοΣ

Αγορα Μουσικων Οργανων 

Φιλαρμονικη Ενωση ΚερκυραΣ - Ο «ΚαποδιστριαΣ»

2016

 

Η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας «Ο Καποδίστριας» αποτελεί ένα από τα κύρια και μεγαλύτερα μουσικά - πολιτιστικά σωματεία του νησιού, έχοντας ως σκοπό τη διατήρηση, τη βελτίωση και τη διάδοση των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου, τόσο εντός όσο και εκτός των γεωγραφικών ορίων της Κέρκυρας. Ως κύριο αντικείμενο έχει την υλοποίηση δραστηριοτήτων εκπαιδευτικής και καλλιτεχνικής φύσης με βασικό συστατικό την αλληλεπίδραση με το κοινωνικό σύνολο, δηλαδή τη συμμετοχή ατόμων της τοπικής κοινωνίας, κάθε ηλικίας και ανεξαρτήτου μορφωτικού και βιοτικού επιπέδου.

Το 2016, το Ίδρυμα υποστήριξε τη λειτουργία του σωματείου χρηματοδοτώντας την αγορά μουσικών οργάνων (όμποε, άλτο κλαρινέτου και άλτο σαξόφωνων) τα οποία αξιοποιούνται εκπαιδευτικά στη σχολή ξύλινων πνευστών και καλλιτεχνικά στα μουσικά σύνολα της Φιλαρμονικής.

Το εκπαιδευτικό έργο της ένωσης είναι πολύ σημαντικό καθώς προσφέρονται πολλά διαφορετικά προγράμματα και η φοίτηση είναι δωρεάν για όλους. Οι σχολές που λειτουργούν είναι οι εξής: σχολή προσχολικής μουσικής αγωγής, θεωρητικών, ανώτερων θεωρητικών, ιστορίας της μουσικής, μορφολογίας, ξύλινων πνευστών οργάνων, χάλκινων πνευστών οργάνων, κρουστών οργάνων, μουσικής πληροφορικής και μουσικής τεχνολογίας με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα.

Εκτός από τη μπάντα, λειτουργούν επιπλέον μουσικά τμήματα όπως η πίκολο μπαντίνα, η μπαντίνα, η ορχήστρα ελαφράς και ποικίλης μουσικής, η μπάντα επίδειξης, το σύνολο χάλκινων πνευστών, το σύνολο ξύλινων πνευστών και το σύνολο κρουστών. Η Φιλαρμονική πραγματοποιεί τουλάχιστον πέντε συναυλίες το χρόνο,  τη χειμερινή περίοδο στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και την καλοκαιρινή περίοδο στην πλατεία, με έργα κλασικής μουσικής, αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες κ.ά., ενώ την τελευταία δεκαετία έχει συμπράξει με καλλιτέχνες διεθνούς κύρους και έχει συμμετάσχει σε διεθνή φεστιβάλ εντός και εκτός Ελλάδος.

Επιπλέον, διενεργείται ετήσιος διαγωνισμός εκτέλεσης μουσικού έργου μεταξύ των μελών του «μουσικού σώματος» της Φιλαρμονικής, διεθνή σεμινάρια οργάνων καθώς και masterclasses διεύθυνσης μπάντας στις εγκαταστάσεις της ένωσης. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

  • Περισσότερα από 100 παιδιά φοιτούν κάθε χρόνο στις σχολές μουσικής της Φιλαρμονικής.
  • Το κύριο σώμα της Φιλαρμονικής σε πλήρη σύνθεση αποτελείται περίπου από 220 μουσικούς.

Αγίων Πατέρων 13

Κέρκυρα 49100

Τηλέφωνο: 26610 43435

Fax: 26610 43904

www.kapodistriasband.gr

menuShadow