ΠολιτισμοΣ

Συμμετοχη μαθητων σε εκπαιδευτικα προγραμματα

Κεντρο Πολιτισμου «ΕλληνικοΣ ΚοσμοΣ»

2015

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ξεκίνησε να λειτουργεί το 1998 ως ένας πολυδύναμος χώρος πολλαπλών χρήσεων και έφτασε σήμερα να αποτελεί σημαντικό πόλο πολιτισμού για τη χώρα. Το Κέντρο Πολιτισμού πραγματοποιεί ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ανταποκρίνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα ενδιαφέροντα και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, διαδραστικές εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και θεατρικές παραστάσεις. Το Μουσειοπαιδαγωγικό - Εκπαιδευτικό Τμήμα του Ιδρύματος σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες που απευθύνονται σε μαθητές, με στόχο την εξοικείωση τους με την ιστορία, την ελληνική και παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», καλύπτοντας τα έξοδα για τη συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα σχολείων, μαθητές των οποίων αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το ποσοστό των ακυρώσεων των σχολικών κρατήσεων για οικονομικούς λόγους ανέρχεται στο 15% περίπου επί των αρχικών κρατήσεων.

Από τις αρχικές κρατήσεις των σχολικών μονάδων για τα εκπαιδευτικά προγράμματα ένα ποσοστό 15% περίπου ακυρώνεται στην πορεία της σχολικής χρονιάς, για οικονομικούς λόγους.

 

Πειραιώς 254

17778 Ταύρος

Τηλ.: 212 25 40 000

Fax: 212 25 40 123

hellenic-cosmos@ime.gr

www.fhw.gr/cosmos

menuShadow