ΠολιτισμοΣ

Προγραμμα μουσικων υποτροφιων «Μικροι Μουσικοι»

Ωδειον Αθηνων

2015

Το πρόγραμμα υποτροφιών «Μικροί Μουσικοί» σχεδιάστηκε από το Ωδείον Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013 με στόχο την ενίσχυση της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα. Το Ίδρυμα ενισχύει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα, δίνοντας τη δυνατότητα να αποκτήσουν μουσική παιδεία 30 παιδιά 6-12 ετών, των οποίων οι οικογένειες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων. Μέσω του προγράμματος, δημιουργείται ένας «μουσικός κουμπαράς», τον οποίο μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά όσοι φορείς και ιδιώτες επιθυμούν να συνδράμουν τον ίδιο σκοπό.

Παιδιά κυρίως από την Αττική που έχουν ήδη παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, αλλά και αρχάριοι λαμβάνουν μέσω του προγράμματος υποτροφία που καλύπτει τα ετήσια δίδακτρα σε ποσοστό 50% έως 100%. Οι υποτροφίες δίδονται με βάση κριτήρια που συνδυάζουν την κλίση στη μουσική με τις ειδικές οικονομικές συνθήκες κάθε οικογένειας. Η επιλογή των μικρών υποτρόφων γίνεται κατόπιν ακροάσεων και τους παρέχεται πλήρης μουσική εκπαίδευση σε όργανο της επιλογής τους, καθώς και τα απαραίτητα θεωρητικά μαθήματα και συμμετοχή σε χορωδία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Tο Ωδείον Αθηνών ιδρύθηκε το 1871, με πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κουμουνδούρου. Μεταξύ των αποφοίτων του μουσικοεκπαιδευτικού Ιδρύματος συγκαταλέγονται μουσικές προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας όπως ο Δημήτηρης Μητρόπουλος, ο Νίκος Σκαλκώτας, η Μαρία Κάλλας, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Σγούρος κ.ά..

Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19

10675 Αθήνα

Τηλ.: 210 72 40 673

Fax: 210 72 11 530

info@odeionathinon.gr

www.odeionathinon.gr

menuShadow