ΠολιτισμοΣ

Προγραμμα κινηματογραφικου εγγραμματισμου στη Λεσβο

Εκπαιδευτικο Ινστιτουτο «Ιστορικο Ντοκιμαντερ»

2015

Το εκπαιδευτικό ινστιτούτο «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ» - Story Doc Institute είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία η οποία εξειδικεύεται στην παροχή κατάρτισης και τεχνογνωσίας, για τη συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ στη διεθνή σκηνή, μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων-εργαστηρίων, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της σύμπραξης συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση συνεχίζει να ενθαρρύνει το έργο του Story Doc Institute με τη μερική χρηματοδότηση της διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων κινηματογραφικού εγγραμματισμού και εργαστηρίων, με στόχο τη συλλογή προφορικών ιστοριών, με θέμα την κοινωνική και πολιτιστική παράδοση της Λέσβου, και την παραγωγή έξι ερασιτεχνικών ντοκιμαντέρ. Η δράση αυτή πραγματοποιείται στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs, με τη συμμετοχή δώδεκα ομάδων νέων ηλικίας 16-24 ετών σε πόλεις της Λέσβου. Στόχος είναι η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, μέσω της ανάπτυξης των εκφραστικών και αφηγηματικών δεξιοτήτων των νέων της περιοχής. 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ AegeanDocs διοργανώνεται, από το 2013, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με επίκεντρο κάθε χρόνο ένα διαφορετικό νησί του Βορείου Αιγαίου. 

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, εκτός από τις διεθνώς αναγνωρισμένες παραγωγές του δυτικού πολιτισμού, προβάλλονται ταινίες που προέρχονται από την «άλλη όχθη», όπως από την Τουρκία, τον Αραβικό κόσμο και την Αφρική. 

Μηθύμνης 19

11257 Αθήνα 

www.storydoc.gr

menuShadow