ΠολιτισμοΣ

Χορηγικη στηριξη εκθεσηΣ «Το δικαιωμα να εισαι παιδι»

Μουσειο ΕλληνικηΣ ΠαιδικηΣ ΤεχνηΣ

2014

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1994, είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο που εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 5 έως 14 ετών. Με αρχικό όραμα και φιλοσοφία την εκπαίδευση μέσω της εικαστικής τέχνης, το Μουσείο στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών από νεαρή ηλικία με την τέχνη και στην ανάδειξη της παιδικής δημιουργικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, το Μουσείο πραγματοποιεί την Έκθεση «Το δικαίωμα να είσαι παιδί», η οποία αποτελεί σαφή αναφορά στη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, ως αφετηρία έμπνευσης και προβληματισμού. Σε συνεργασία με το Μουσείο, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την Έκθεση καθώς και την αντίστοιχη ημερίδα, κατά την οποία θα γίνει παρουσίαση α) ορισμένων έργων που θα εκτίθενται και β) του εκπαιδευτικού προγράμματος που θα πλαισιώνει την Έκθεση.

Η Έκθεση παρουσιάζει 80 ζωγραφικά και τρισδιάστατα παιδικά έργα, τα οποία προέρχονται από πανελλήνιους διαγωνισμούς παιδικής ζωγραφικής, ομαδοποιημένα στις τέσσερις βασικές κατηγορίες του πρώτου μέρος της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού (Επιβίωση, Ανάπτυξη, Προστασία και Συμμετοχή) και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, Έλληνες και ξένους επισκέπτες. 

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 16:30-19:00, στο αμφιθέατρο του Ιστορικού Αρχείου της Εθνικής Τράπεζας (3ης Σεπτεμβρίου 146, 11251 Αθήνα), με ελεύθερη είσοδο και απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Η Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1989 και έχει επικυρωθεί σε 193 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Αποτελείται από 54 άρθρα τα οποία καλύπτουν τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων μέχρι την ηλικία των 18 ετών. 

Kόδρου 9

10558 Aθήνα

Tηλ.: 210 33 12 621

Fax: 210 33 13 734

​contact@childrensartmuseum.gr

www.childrensartmuseum.gr

menuShadow