ΠολιτισμοΣ

Προγραμμα πολιτιστικηΣ δρασηΣ και διπλωματιαΣ

Εκπαιδευτικο Ινστιτουτο «Ιστορικο Ντοκιμαντερ»

2014

Το εκπαιδευτικό ινστιτούτο «Ιστορικό Ντοκιμαντέρ» - Story Doc Institute είναι μη κερδοσκοπική εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή κατάρτισης και τεχνογνωσίας για τη συμπαραγωγή ντοκιμαντέρ στη διεθνή σκηνή, μέσω της διοργάνωσης σεμιναρίων-εργαστηρίων, της παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και της σύμπραξης συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει την εκπαιδευτική και πολιτιστική δράση του Story Doc Institute, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο «Οι Ζωές των Άλλων». Στο πλαίσιο του προγράμματος, δώδεκα ομάδες νέων ηλικίας 16-24 ετών, σε πέντε χώρες (Ελλάδα, Αλγερία, Μάλτα, Παλαιστίνη και Μαρόκο), εκπαιδεύονται και δημιουργούν ερασιτεχνικά ντοκιμαντέρ με θέμα τις ζωές των «Άλλων», δηλαδή νέων με διαφορετική εθνικότητα, θρησκεία ή κοινωνικό υπόβαθρο.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Τα μέλη των ομάδων που συμμετέχουν καλούνται να διαδραματίσουν διττό ρόλο, αφενός μέσω της διερεύνησης της ζωής των «Άλλων» και αφετέρου θέτοντας τον εαυτό τους υπό διερεύνηση, ως μέλη μιας συγκεκριμένης/ιδιαίτερης εθνοτικής και θρησκευτικής ομάδας.

Μηθύμνης 19

11257 Αθήνα 

www.storydoc.gr

menuShadow