ΠολιτισμοΣ

Συντηρηση και αποκατασταση θολωτηΣ διοδου του αρχαιου σταδιου τηΣ ΝεμεαΣ

ΣυλλογοΣ για την Αναβιωση των Νεμεων Αγωνων

2012

Ο Σύλλογος για την Αναβίωση των Νέμεων Αγώνων ιδρύθηκε το 1995 και από το 1996, στο αρχαίο στάδιο της Νεμέας πραγματοποιούνται διεθνείς αθλητικοί αγώνες με τη στήριξη του Συλλόγου. Η αναβίωση των Νεμέων Αγώνων προσδοκά να φέρει τους συμμετέχοντες στην πιο άμεση δυνατή επαφή με τους αρχαίους αγώνες, δίνοντας τους την ευκαιρία να τρέξουν την αρχαία διαδρομή των 7.500 μέτρων.

Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών ανέλαβε το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης της θολωτής διόδου μήκους 37 μέτρων του αρχαίου σταδίου της Νεμέας, στο οποίο διεξάγονταν κατά την αρχαιότητα αθλητικοί αγώνες, γνωστοί και ως Νέμεα. Το έργο, που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2012, υλοποιήθηκε με τη μερική υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση. Στις 22 Ιουνίου του ίδιου έτους πραγματοποιήθηκαν οι Νέμεοι Αγώνες υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των Αγώνων του 2012.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το στάδιο της Νεμέας κτίστηκε το 320 π. Χ. και αντιπροσωπεύει ένα βήμα στην εξέλιξη του αρχιτεκτονικού τύπου του σταδίου, όπου οι πλαγιές του λόφου για τους θεατές παρέμειναν χωμάτινες, με μόνο λίγες σταθερές πέτρινες σειρές εδωλίων κοντά στο στίβο.

ΤΘ 2016

20500 Νεμέα

Τηλ. & Fax: 27460 24 125

info@nemeangames.org

www.nemeangames.org

menuShadow