ΠολιτισμοΣ

ΕργασιεΣ ανακαινισηΣ του εκθεσιακου χωρου

Μουσειο Λαϊκων Μουσικων Οργανων Φοιβου Ανωγειανακη - Κεντρο ΕθνομουσικολογιαΣ

2012

Το Μουσείο λειτουργεί από το 1991 στην Πλάκα και σκοπό έχει την καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση της ιστορικής συνέχειας και της ποικιλομορφίας που παρουσιάζουν τα ελληνικά μουσικά όργανα, ερευνώντας, παράλληλα, τον πλούτο και τη διαχρονία της ελληνικής και βυζαντινής παραδοσιακής και λαϊκής μουσικής από εθνομουσικολογική σκοπιά.

Σε αναγνώριση του ιδιαίτερου χαρακτήρα και της συμβολής του μουσείου στη διάδοση και προώθηση του πολιτισμού, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση χρηματοδότησε μερικώς την ανακαίνιση των κύριων εκθεσιακών χώρων του και τον εξοπλισμό τους με σύγχρονο οπτικοακουστικό υλικό.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

H συλλογή του Μουσείου διαθέτει 1.200 ελληνικά λαϊκά μουσικά όργανα από τον 18ο αιώνα έως σήμερα καρπό 40χρονης έρευνας και μελέτης του μουσικολόγου Φοίβου Ανωγειανάκη.

Στη σταθερή έκθεση περιλαμβάνονται περίπου τα μισά όργανα, με κριτήριο όχι μόνο την αισθητική και τη διακόσμησή τους, αλλά κυρίως με το εθνολογικό και μουσικολογικό τους ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα όργανα βρίσκονται στη διάθεση των ερευνητών και αποτελούν υλικό για την κινητή έκθεση του Μουσείου, που περιοδεύει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ή για εκθέσεις ειδικού ενδιαφέροντος. 

Διογένους 1-3

10556, Αθήνα

Τηλ.: +30 210 32 50 198

Fax: +30 210 32 50 198

menuShadow