ΠολιτισμοΣ

Ερευνα ΕπιφανειαΣ στην ευρυτερη περιοχη ΝεαποληΣ και Ελαφονησου ΛακωνιαΣ

ΤομεαΣ ΑρχαιολογιαΣ και ΙστοριαΣ τηΣ ΤεχνηΣ, Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων

2012

Από το 2009, το ο τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεργάζεται με την Ε΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για την υλοποίηση προγράμματος ερευνας επιφάνειας στην ευρύτερη περιοχή Νεάπολης και Ελαφονήσου Λακωνίας. Σκοπός του προγράμματος είναι η συστηματική και ενδελεχής αρχαιολογική έρευνα, μέσα από την οποία επιχειρείται ο εντοπισμός θέσεων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος διαφόρων εποχών.

Σε αυτό συμμετέχουν καθηγητές, λέκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι οποίοι εκπαιδεύονται στη μέθοδο της έρευνας επιφανείας. Στο πλαίσιο της έρευνας σχεδιάζονται χάρτες κατανομής των αρχαιολογικών θέσεων που κατατίθενται στην τοπική ΕΠΚΑ. Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί μερικώς το πρόγραμμα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Σε δεύτερο στάδιο της έρευνας θα συμπεριληφθεί γεωφυσική διασκόπηση της παράκτιας ζώνης και της θαλάσσιας περιοχής του Κόλπου της Νεάπολης και Ελαφονήσου καθώς και της αντίστοιχης θαλάσσιας περιοχής μεταξύ τους.

Φιλοσοφική Σχολή,

Πανεπιστημιούπολη, 4ος όροφος

Τηλ.: 210 72 77 432 & 426

Fax: 210 7277432

http://archaeology.arch.uoa.gr/

menuShadow