ΠολιτισμοΣ

Εκθεση «Ολυμπια: ΜυθοΣ, λατρεια, αγωνεΣ»

Ελληνικο Ιδρυμα Πολιτισμου - Παραρτημα Βερολινου

2012

To Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Βερολίνου ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει περισσότερα από 600 ευρήματα που δάνεισε το Ελληνικό Κράτος, μεταξύ των οποίων πάνω από 200 αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί σε ανασκαφές της τελευταίας δεκαετίας, εκθέματα προερχόμενα από μουσεία του Βερολίνου, της Δρέσδης, του Μονάχου, των Παρισίων, της Ρώμης, του Βατικανού, της Τυβίγγης, του Münster κ.ά., σε συνεργασία με το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.  Το σύνολο των ευρημάτων παρουσιάζουν τις σύγχρονες γνώσεις μας για την αρχαία Ολυμπία και για τον αθλητισμό και τη συνάφειά τους με τους αρχαίους και σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ταξίδι της έκθεσης ξεκινά από το Βερολίνο, στις 31 Αυγούστου 2012 έως τις 7 Ιανουαρίου του 2013, στο μουσείο Martin-Gropius-Bau στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βερολίνου. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Κατάρ, όπου θα συμπληρωθεί από ένα νέο μέρος, αφιερωμένο στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες υπό τον τίτλο  «Olympics: Values – Competitions – Mega Events» και ακολούθως θα κλείσει τον κύκλο αυτό στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, σε συνέχεια της πολυεπίπεδης προσφοράς του στον ιερό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας, στηρίζει την προσπάθεια αυτή που σκοπό έχει να προβάλλει έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς τόπους της χώρας μας.

Δείτε την ιστοσελίδα της έκθεσης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το Martin Gropius Bau ανεγέρθη από το 1877 έως το 1881 από τους αρχιτέκτονες Martin Gropius (θείο του αρχιτέκτονα Walter Gropius) και Heino Schmieden. Υπέστη σημαντικές ζημίες κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά από ανακαίνιση ξανάνοιξε για το κοινό το 1981. Θεωρείται από τα σημαντικότερα κτίρια του Βερολίνου τόσο αρχιτεκτονικά όσο και σημειολογικά, καθώς μέχρι το 1990 που ενώθηκε πάλι η Γερμανία το κτίριο στεκόταν στο σύνορο ανάμεσα στο Ανατολικό και Δυτικό Βερολίνο.

Am Monbijouplatz 12

101 78 Βερολίνο

Tηλ.: +49 (0)3091521809

Email: info@griechische-kultur.de

www.griechische-kultur.de

menuShadow