ΠολιτισμοΣ

7o ΔιεθνεΣ Φεστιβαλ Κινηματογραφου ΝαουσαΣ 2010

ΔιεθνεΣ Φεστιβαλ Κινηματογραφου ΝαουσαΣ

2010

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας διοργανώνεται από το 2004 και είναι μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μικρού μήκους ταινία και στον ψηφιακό κινηματογράφο. Η υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας αποτελεί μια ξεκάθαρη στρατηγική επιλογή που το φέρνει στην πρώτη σειρά των εξελίξεων στη νέα ψηφιακή εποχή του κινηματογράφου και συμβάλλει στη διαμόρφωση του διακριτού του χαρακτήρα. 

Το Φεστιβάλ φιλοξενεί στο κεντρικό του τμήμα ταινίες μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές. Επιπλέον κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που ενδεικτικά περιλαμβάνουν σεμινάρια, εκθέσεις εικαστικών, ημερίδες, διαγωνισμούς, συναυλίες. Επιπλέον έχει εντάξει στη διοργάνωση το Τμήμα Νεανικών και Σπουδαστικών Ταινιών "Digital View" που πραγματοποιεί άνοιγμα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αγκαλιάζοντας τους εκκολαπτόμενους κινηματογραφιστές της περιοχής και δίνει την ευκαιρία σε νέους και σπουδαστές κινηματογραφικών και παρεμφερών σχολών να συμμετάσχουν σε μια άκρως πρωτοποριακή και ποιοτική εκδήλωση. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της καινοτόμου φιλοσοφίας που διέπει το Φεστιβάλ ενέταξαν- πρώτοι στην Ελλάδα - στις εκδηλώσεις το άκρως πρωτοποριακό και ενδιαφέρον τμήμα ταινιών κινητών τηλεφώνων με τον διακριτικό τίτλο "movile". 

Το Κοινωφελές Ίδρυμα στήριξε για το 2010 τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

23 ταινίες από δημιουργούς 13 διαφορετικών χωρών βραβεύθηκαν από την διοργάνωση. 

Κατσουλάκη 1

Νάουσα 59200

Τηλ.: 23320 24 617

Fax: 23320 24 637 

info@niff.gr

www.naoussafilmfestival.gr | www.niff.gr

menuShadow