ΠολιτισμοΣ

ΕξοπλισμοΣ ΚεντρικηΣ ΣκηνηΣ 

Εθνικο Θεατρο 

2007

Η έναρξη δραστηριοποίησης του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση συνέπεσε με την περίοδο ανακαίνισης του ιστορικού κτηρίου Τσίλλερ του Εθνικού Θεάτρου στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου. Το Ίδρυμα ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Θεάτρου, εγκρίνοντας χρηματοδότηση για την αγορά των καινούριων καθισμάτων της κεντρικής σκηνής. Σήμερα, ο νέος χώρος της κεντρικής σκηνής αποτελεί εξ ολοκλήρου νέα κατασκευή η οποία διαμορφώνεται στο χώρο της παλαιάς εγκατάστασης του Θεάτρου με πρόσθετη επέκταση προς το χώρο της υπόγειας εγκατάστασης.

Της χρηματοδότησης για τον εξοπλισμό του ιστορικού κτηρίου είχε προηγηθεί η χρηματοδότηση για την έκδοση του επετειακού τόμου «100 χρόνια Εθνικό Θέατρο» στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Το ιστορικό νεοκλασικό κτήριο χτίστηκε ανάμεσα στο 1895-1901 από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλλερ, με πρωτοβουλία ανέγερσης από τον βασιλιά Γεώργιο Α', και λειτούργησε ως Βασιλικό Θέατρο από το 1901 έως το 1908, οπότε και έκλεισε λόγω χρεοκοπίας. 

Αγίου Κωνσταντίνου 22-24

10437 Αθήνα

Τηλ.: 210 52 88 100

www.n-t.gr

Πολυχώρος «Σχολείο» 

Πειραιώς 52

Μοσχάτο 18346

menuShadow