Επιστημη

Πρόγραμμα "Θερινά Σχολεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση "

2ο ΔιεθνεΣ Θερινο Σχολειο «Μεσογειακα Θαλασσια Οικοσυστηματα: Λειτουργια και Εξελιξη»

Ινστιτουτο ΩκεανογραφιαΣ του Ελληνικου Κεντρου Θαλασσιων Ερευνων

2010

Το 2ο Θερινό Σχολείο, με τίτλο «Μεσογειακά Θαλάσσια Οικοσυστήματα: Λειτουργία και Εξέλιξη», πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών από 1-15 Ιουλίου 2010 στο Παλλάς Αθηνά στο Κεφαλάρι, με τη συμμετοχή 28 μεταπτυχιακών φοιτητών και νέων ερευνητών από χώρες της Μεσογείου. Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν διαλέξεις 25 επιστημόνων από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα 7 διαφορετικών χωρών καθώς και 2ήμερη πρακτική εξάσκηση στο ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε..

Βασικός στόχος του Θερινού Σχολείου ήταν η δημιουργία ενός ιδανικού περιβάλλοντος στο οποίο νέοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είχαν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ενημερωθούν για την έρευνα που πραγματοποιείται σχετικά με τα Μεσογειακά Θαλάσσια Οικοσυστήματα. Ταυτόχρονα, μέσω της προσωπικής επαφής και της συλλογής πληροφοριών κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, έγινε προσπάθεια να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιστημόνων οι οποίοι θα ενδιαφέρονται για τη μελέτη, την έρευνα και εν τέλει την προστασία των ευαίσθητων Μεσογειακών οικοσυστημάτων.

Δείτε σύντομο βίντεο από το 2ο Διεθνές Θερινό Σχολείο:

Τελική Αναφορά και Επιστημονικά Αποτελέσματα (στα Αγγλικά)

Fact Sheet (στα Αγγλικά)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τι μάθαμε

Οι πρώτες ωκεανογραφικές έρευνες στην Ελλάδα χρονολογούνται στο τέλος της δεκαετίας του 1930 και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 1980 αφορούσαν κυρίως έρευνες στο παράκτιο περιβάλλον. 

46,7 χλμ. Αθηνών - Σουνίου

19013 Ανάβυσσος

Τηλ.: 2291 076 452

Fax: 2291 076 347

mavriki@ath.hcmr.gr

www.hcmr.gr

menuShadow